Engellilere özel tedavi

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, poliklinikte tedavi edilmesi güç olan engelli hastaları evlerinden alıp diş tedavilerini gerçekleştiriyor.

Haberler 07.01.2020 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Az ve Di Sal Hastanesinde, poliklinikte tedavi edilmesi güç olan engelli hastalara özel di tedavi hizmeti sunuluyor.

Yaklak iki yl önce hizmete açlan hastanede engelliler için oluturulan ameliyathane ile polikliniklerde tedavisi mümkün olmayan hastalara hizmet veriliyor.

Zihinsel engelliler ile otistik ve down sendromlular bata olmak üzere yardma ihtiyaç duyan ve dilerinde problem olan hastalar, görevlilerce araçla evlerinden alnarak hastaneye getiriliyor. Kayt ilemleri yapldktan sonra servise yatrlan hastalar, genel anestezi yöntemiyle tedavi ediliyor.

Diyarbakr l Salk Müdürü Cihan Tekin, Diyarbakrda salk alannda vatandalara çok kaliteli hizmet sunulduunu söyledi.

Engelli vatandalarn salk hizmetlerinden en güzel ekilde yararlanmas için çaba gösterdiklerini ifade eden Tekin, Arkadalarmzla yaptmz istiarelerde engellilere yönelik böyle bir salk hizmetini balattk. Artk hizmete açtmz ameliyathanede genel anestezi yöntemiyle engellilerin di tedavilerinin sorunsuz bir ekilde yapyoruz. dedi.

- Hastay evlerinde ziyaret ediyoruz

Diyarbakr Az ve Di Sal Hastanesi Bahekimi Kamuran Tan da poliklinikte tedavisi güç olan engelli vatandalarn di tedavilerine sorunsuz bir ekilde yaplabilecei ameliyathaneyi oluturmann mutluluunu yaadklarn söyledi.

Tan, engelli ve bakma muhtaçlara az ve di sal açsndan evde de salk hizmeti verdiklerini belirterek, unlar kaydetti:

Genelde bakma muhtaç olan vatandalarmzn düzenli kontrollerinin yaplmas gerekiyor. Bu konunda evde bakm birimimiz var. Vatandalarmz burada bir kayt oluturduklar zaman ekiplerimizle hastay evlerinde ziyaret ediyoruz. Onlarn hastanemize tanmasn salayarak burada tedavi ilemlerini yapyoruz.

Bölge genelinde önemli bir eksiklii giderdiklerini aktaran Tan, Bunu da çözmü olduk. Bu durumdaki hasta yaknlarnn bize bavurmasn istiyoruz. Bu hastalarmzn bütün tedavilerini tamamn ameliyathanemizde genel anestezi altnda yapalm. ifadelerini kulland.

- Genel anestezi altnda tedavi

Vatandan evde bile kontrol etmekte zorland hastasn, hastane ortamna götürmeye çekindiini iaret eden Tan, öyle devam etti:

Bu çekinceden kaynakl bu hastalarmzn salk sorunu yaama durumu var. Mutlaka bavurularn yapsnlar. Genel anestezi altnda bu kapsamdaki hastalarmzn tedavilerini ameliyathanemizde gerçekletiriyoruz. Bakma muhtaç hastalar kendilerini ifade etmekte zorland için az ve di sal problemleri had safhada oluyor. Engelli kliniiyle oluturulan ameliyathanemizde bu hastalarmzn daha rahat tedavi görme artlarn oluturduk. Batmandan gelen hastamz taburcu ederken ona bakmakla yükümlülerin yüzündeki sevinci görünce çok mutlu olduk.

- 10 yatakl hastane statüsünde

Tan, 2017 ylnda hizmet vermeye baladklar Az ve Di Sal Merkezinin 2019 ylnda B snf 10 yatakl bir hastane statüsüne kavutuunu belirtti.

Kendilerine bavuran hastalarn bütün tedavilerini yapabilecekleri, tam teekküllü bir ameliyathanelerinin mevcut olduunu vurgulayan Tan, Yine aktif halde kullandmz yatakl servislerimiz mevcut. Hastanemizde genel anestezi uzmanmz, çene cerrahisi uzmanlarmz ve dier bütün di hekimlii dallarnda uzmanlarmz mevcut. diye konutu.

Ana Sayfaya Git