Ensedeki her ağrı boyun fıtığı değil!

Boyun fıtığı zannedilen her ağrının boyun fıtığı olmadığına dikkat çeken uzmanlar, bu kanının, sorunun doğru tespit edilerek tedavi edilmesini engellediğine vurgu yapıyor.

Haberler 27.03.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ensede ortaya çkan ar, her ne kadar akla boyun ftn getirse de çok az hastada tan boyun ftdr. Asl önemli nokta, arnn kaynann doru tespit edilerek zamannda tedavi edilmesi. Yanl tedavilerle geri dönüümsüz hasarlarn ortaya çkabileceine dikkat çeken Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzman Prof. Dr. Orhan en, ensede ortaya çkan arnn hangi hastalklara iaret ettii konusunda bilgi verdi.

Migren, tansiyon, duru bozukluklar, osteoporoz, boyun ft, kaslarda oluan spazm gibi birçok farkl nedene bal olarak ortaya çkan ense arlar yaam kalitesini düüren en yaygn arlar arasnda.

ARININ KAYNAI TANSYON VEYA KAS SPAZMI OLABLR

Omuzun sa ve sol bölgelerine ve kollara da yaylabilen bu arlar hareket kstll da yaratabildii için müdahale edilmedii takdirde kiinin günlük yaamn da ciddi anlamda olumsuz yönde etkileyebiliyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzman Prof. Dr. Orhan en, genellikle boyun ft zannedilen her arnn boyun ftnn habercisi olmadna iaret etti, ense ars tedavisinde öncelikle altta yatan etkenlerin aratrlmas gerektiini söyledi.

Tansiyon yükseklii, ensede ar yaratan ve zaman kaybedilmemesi gereken etkenlerden biri. Kas spazm da ense arsna yol açabiliyor. Yan sra ensedeki ar, kalbe bal bir sorunun da iareti olabiliyor.

NE ZAMAN BOYUN FITIINDAN ÜPHELENMEL?

Ense arsnda en çok üphe duyulan boyun ftnn varl durumunda hastann yaayabilecei skntlar ve izlenecek yol konusunda Prof. Dr. Orhan en, unlar anlatt:

Hastann enseden gelen ve kola vuran bir ars varsa ve bu arya kuvvet ve duyu kayb elik ediyorsa boyun ft söz konusu olabilir. Böyle bir durumda, hastann boyun ft veya boyun bölgesinde spinal kanal darl, spinal tümör olabilecei düünülerek servikal MR yaplmas, MR bulgusunda tan netletiinde ise tedaviye bu dorultuda devam edilmesi gerekiyor.

Ana Sayfaya Git