Eren'e yardım eli uzatalım

Doğuştan engelli Muhammed Eren'in ailesinden hayırseverlere destek çağrısı.

Haberler 12.08.2021 - 01:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, bir ayandan engelli olarak dünyaya gelen çocuklar Muhammed Erenin tedavisi için yardm bekleyen Tekiner ailesi, Salk Bakanlna ve hayrseverlere destek çarsnda bulundu.

Merkez Balar lçesi Kaynartepe Mahallesinde ikamet eden Abdullah ve Filiz Tekiner çiftinin 2 yandaki çocuklar Muhammed Eren, sol ayandan doutan engelli olarak dünyaya geldi. Maddi imkanszlktan dolay Muhammed Ereni tedavi edemeyen aile, yetkililere seslenerek yardm çarsnda bulundu.

Yaklak bir buçuk sene önce çocuklarnn tedavisi için Mersine giden Tekiner ailesinden 5 ayr operasyonda gerçekletirilecek ameliyat için her seans ücreti olarak 15 ile 20 bin lira aras para istendi.

Gerçekletirilecek ameliyat ücretlerinin 100 bin TLye ulat ameliyat masrafn ödemeye güç yetiremeyen Tekiner ailesi, 2 yandaki minik Muhammed Eren için kendilerine uzanacak yardm elini bekliyor.

Evladnn salk durumu ve tedavi süreci hakknda bilgi aktaran baba Abdullah Tekiner, Bir çocuk babasym. Allah nasip ederse bir ay sonra ikinci evladmz dünyaya gelecek. Allahn nimetidir, bundan bir ikyetimiz yok. lk olum Muhammed Eren doutan engellidir ve u anda 2 yana girecek. Doduktan 6-7 ay sonra hastaneye götürdük. çocuumuzun tedavisi için gittiimiz hastane, çocuun ayann kesilmesi gerektiini söyledi. Biz de buna müsaade etmedik. Daha sonra Mersinin Tarsus ilçesinde özel bir hastanede görev yapan doktor, çocuun ayan yapabileceini söylemiti. dedi.

Her bir ameliyat seans için 20 bin TL istiyorlar

Baba Tekiner, Tarsustaki özel hastane yönetimiyle görütüümüzde 5 ayr operasyon uygulanacan, her bir seans ücretinin 20 bin TL olduunu ve yaplan ameliyatlarn beklenilen sonucu vermemesi durumunda beten fazla ameliyat olabileceini söylediler. Görümelerimiz neticesinde her ameliyat için 12 bin 500 TLye kadar indirim yaptlar. Bu belirttiim ücret bir buçuk yl önceki fiyattr. Ameliyat bana zam gelmise onu da bilmiyoruz. ifadelerini kulland.

Bu masraf karlamaya güç yetiremediklerini ifade eden Baba Tekiner, Kuvvetimizi aan bir tutar söyledi. Durumu kendilerine izah ettik. O dönemde pandemi yeni çkmt. sizdim, çalmyordum. mkanlar elverili olmadndan dolay baka hastanelere de gidemiyorduk. Devlet hastanesi bu tür durumlara bakmyordu. Her özel hastanelere gittiimizde de yüksek miktarlarda fi parasn kesiyorlard. ve imknm olmadndan dolay bize baya ar geliyordu. çocuumuzun ayan tedavi edecek durumumuz yok. Bata Salk Bakanl olmak üzere hayrseverlerden bir beklenti içerisindeyiz ve yardmlarnz bekliyoruz. eklinde konutu.

Tek isteimiz çocuumuzun ayann düzelmesidir

Baba Tekiner, çocuumun ayann düzelmesini ve normal insanlar gibi yürümesini istiyorum. çocuumun ya küçüktür imdi anlamyor, büyüdüünde üzülecek. Biz de bu duruma kar çok üzülüyoruz. çocuumun ayann düzelmesi için çare var. Yanlarna gittiimiz doktorlar ameliyatla düzeltilebileceini söylediler. mkanlarmz olmadndan dolay Salk Bakanlna çarda bulunuyoruz. Bizim tek isteimiz çocuumuzun ayann düzelmesidir. Salk Bakanlndan ve hayrsever insanlarmzdan Allah rzas için yardm bekliyoruz. diye belirtti.

Yaad çaresizlii anlatan anne Filiz Tekiner ise Muhammed Eren doutan beri engellidir. Ultrasonlarda sakat doaca görünmedi, ayann sakat olduunu doduktan sonra örendik. Bize ilk balarda ameliyat olmadan yürüyemeyeceini söylediler. Muhammed Eren imdi ayaklarna yan basarak yürüyor fakat her seferinde aya deforme oluyor. ifadelerini kulland.

Yetkililerden, Salk Bakanndan, devletimizden yardm bekliyoruz

Anne Tekiner, Muhammed Erenle 2 yldr darya çkamyorum. Darya çksam da kucamda onu götürüp getiriyorum. çünkü Muhammed Eren darda ayakkab giyemediinden yürüyemiyor, evin içinde yürüyebiliyor. 2 yana girdi onu artk ben de tayamyorum, onu tamakla zorlanyorum. Yetkililerden istediimiz gelip bizleri aratrsnlar, eimin durumu zaten ortada. Diyarbakrda i imkanlar yok. Eim sabah evden çkyor akama kadar çalyor, zorla evi geçindirebiliyor. Yetkililerden, Salk Bakanndan, devletimizden yardm bekliyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git