Eşini seven kadın kocasını prostat muayenesine götürsün

ÜROLOJİ Uzmanı Doç. Dr. Ömer Öge, bugün için prostat kanserinin önlenebilir hastalıklar arasında olmadığını, ama erken tanı ile yüzde 100 tedavi edilebildiğini söyledi.

Haberler 27.05.2017 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prostat kanserinin günümüzde erkeklerde cilt kanserinden sonra en sk görülen kanser türü olduunu belirten zmir Kent Hastanesi Üroloji Uzman Doç. Dr. Ömer Öge hastala verilerle dikkat çekti. Doç.Dr. Öge, prostat kanserinin erkeklerde kansere bal ölümlerde akcier ve barsak kanserinden sonra üçüncü srada yer aldn söyledi. statistiksel hesaplamalara göre gelimi ülkelerde her 6-7 erkekten birinde prostat kanserinin ortaya çktn belirten Öge, yine her 39 erkekten birinin bu nedenle yaamn yitirdiini kaydetti.

KADINLARA SESLEND

Prostat kanseri için en önemli risk faktörlerinin genetikle birlikte ilerleyen ya olduunu ifade eden Doç. Dr. Öge, 40 yan altnda çok nadir gördüümüz prostat kanserinin ortaya çkma olasl 50 yandan sonra hzla artmaktadr. Prostat kanseri çounlukla yava gelien ve prostat içerisine snrl olduu evrelerde kiiye herhangi bir ikayet hissettirmeyen sinsi bir hastalk. Ama erkekler muayeneyi rahatsz edici bulduklar için ve olas bir hastaln ortaya konaca kaygsyla prostat kontrolünden kaçyor, tanda geç kalnyor. Oysa bugün için prostat kanseri önlenebilir hastalklar arasnda olmamasna karn erken tan ile yüzde 100 tedavi edilebildiimiz bir kanser. Burada kadnlara çok i düüyor. Yllk rahim ve meme kontrollerini yaptran kadnlarmz erken tan ve tedavi farkndal konusunda erkeklere göre çok daha öndedir. Arabalarnn servis kontrollerini aksatmayan, ancak kendi salklar konusunda bu kadar duyarl olmayan kocalarn prostat kontrolüne yönlendirmeleri sayesinde birlikte yalanma keyfini yaayacak ve yaatacaklardr dedi.

Ana Sayfaya Git