Estetik Değil Sağlık İçindir

Burun estetiği görüntüden çok sağlık için önemli

Haberler 12.02.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Plastik cerrahisinde en zor ameliyatn burun olduunu ifade eden Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzman Dr. Mahmut Özylmaz, çünkü görüntü ve fonksiyon anlamnda en önemli organ burundur dedi.

BURUN SALIK çN ÖNEMLDR

Burnun yüzün orta hattnda, hiçbir ekilde hatay saklama ans olmayan bir organ olduunu belirten Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzman Dr. Mahmut Özylmaz, Burun, sadece estetik olarak deil, görüntü anlamnda, fonksiyonel anlamda da çok önemli bir organ. Srf estetik bir kayg ile yaptnzda ve burun içinde hava almay bozduunuzda hasta gene memnun olmuyor. Bu yüzden sadece estetik olarak ele almamak lazm, burun ameliyatnda burun içerisine hem burun dna iyi yapmak lazm. Hasta görüntüsü düzelse de fonksiyon yetersiz olursa bu iten mutsuz olmaktadr. O yüzden burun ameliyat bir bütündür ve fonksiyonun önemli bir parçasdr dedi.

1.5 SAAT SÜREN AMELYAT

Burun ameliyat öncesi anestezist ve ameliyata girecek uzmanlarn hastay gördüünü belirten Özylmaz, çünkü burun ameliyatn genel anestezi ile yapyoruz. Aa yukar 1,5 saat süren bir ilem. Kiinin burnuna göre, burun içerisinde hava yollarn tkayan bir sorun varsa deviasyona ve konka hipertrofisi gibi bunlara müdahale edilip d burun çats düzeltiliyor. Genelde bir gece hastane yat öneriyoruz. Hastann eer burun kemiklerinden de operasyon geçirdiyse, 1 hafta alçl dönem oluyor. Daha sonra, 1 hafta sonra alç ve bandajlar çkarlyor. 15-20 gün sonra morluklar ilikler dardan görünmeyecek hale gelmi olur. Burun ameliyatndaki ödemlerin çözülmesi 3 ay, 6 ay kadar sürer, ama 15-20 gün sonra dardan belli olmayacak hale gelir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git