Estetikte mağduriyet yaşamamak için dikkatli olun

Son günlerde medyada sıklıkla duyulan estetik mağduriyetleri hakkında Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur açıklamalarda bulundu.

Haberler 06.06.2017 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Estetik cerrahi belki de son 10 senedir en fazla gelien dallardan birisi. Hem insanlarn çok daha fazla d güzelliklerine önem vermeleri, hem de teknolojinin gelimesiyle birlikte son derece doal sonuçlarn çkarlabiliyor olmas bu durumu etkiliyor. Özellikle son 3 senedir bireylerin ilgisini çekip, yaptranlarn saysnda dramatik bir yükseli gözlemlenmektedir. diyen Estetik Cerrahi Uzman Op. Dr. Bülent Cihantimur ayrca unlar ekledi in ehli, sanatsal bir bak açs olan, elindeki materyal ve teknolojiyi düzgün bir ekilde kullanan estetik cerrahi veya medikal estetik doktorlar, sektörde ihtiyac olan bireylere maksimum fayday salayabilecek uzmanlardr.

Haklarnz bilin ve mutlaka aratrn

Bunun dnda tp eitimi almam, steril bir koul salayamayan, anatomi bilgisine vakf olmayan hiç kimse en basit medikal uygulamay dahi, hiçbir bireyin üzerinde uygulamaya yasal olarak yetkisi yoktur. Bireylerin kendilerini daha iyi hissetmek, estetik kayglarn sona erdirmek ve nihayetinde mutlu ve özgüven sorunu yaamayan bireyler olarak hayatlarn idame ettirmek için bavurduklar estetik müdahaleler sadece ve sadece estetik cerrahlar tarafndan yaplmaldr. Açklamasnda bulunan Cihantimur maduriyet yaayanlar için ayrca unlar söyledi: Son dönemlerde sklkla medyadan duyduumuz estetik maduriyeti yaayan pek çok insann giriimleri, doktor titri olmayan insanlarca yaplmtr. Bu vesileyle halkmz uyarmak ve mutlaka bu tarz müdahalelerin bir doktor tarafndan yaplmas gerektiini vurgulamak isterim. Cihantimur ayrca dikkat edilmesi gereken noktalara deindi:

Bunun dnda;

Gittiiniz merkezlerdeki doktorlarn diplomalarn görmek,

leme balamadan evvel konu hakknda ayrntl bilgi almak,

Cihaz kullanlacaksa, cihazn ileyiini örenmek,

laç ya da türevi içerikler kullanlacaksa paketini incelemek,

Ana Sayfaya Git