Et tüketimine dikkat

Diyetisyen Nurşen Şahin, başta mide ve bağırsak hastaları olmak üzere herkesin yeni kesilmiş et tüketimine dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Haberler 24.08.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyetisyen Nuren ahin, et tüketimiyle ilgili uyarlarda bulundu. Özellikle bayramlarda eker ve et tüketiminin fazla olduunu anlatan ahin, Fazla yal et tüketiminden kaçnmamz gerekiyor. Yaz aylarnda olduumuz için ar yüklemelerden kaçnmamz gerekiyor. Fazla ekerli ve çok yal tatllardan kaçnmamz gerekiyor. Kalp ve kolesterol hastalar ve yal vatandalar ve diyabet hastalar et tüketimine dikkat etmesi gerekir dedi.

Eti yüksek sda ve uzun sürede piirmeyin

Et piirme konusunda da uyarda bulunan ahin, Et sindirimi zor olan besindir. Özellikle yeni kesilmi hayvanlarn etindeki sertlik hem sindirimde hem de piirmede zorlua yol açar. Mide ve barsak hastalarnn yeni kesilmi et tüketimine dikkat etmesi gerekir. Yeni kesilen et birkaç gün buzdolabnda saklandktan sonra halama veya zgara eklinde piirmelerini öneriyoruz. Yal etlerin kolesterol deeri yüksek olduu için kalp damar hastal olan kiilerin, diyabet, yüksek tansiyon olan hastalarn et tüketimine dikkat etmesi gerekiyor. Bu hastalarn az yal et tüketmelerini öneriyoruz. Tükettiimiz et miktar kadar eti nasl piirdiimizde çok önemlidir. Etlerimizi kzartma deil de özellikle halama ve zgara olarak piirilmesini öneriyorum. Etlerin yüksek sda ve çok uzun süre piirilmesi sonucu etlerde oluan kanserojen maddeler zararl etkilere yol açar, o yüzden etlerimizi çok yüksek sda ve uzun sürede piirmememiz gerekiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git