Etten sonra şekersiz sakız!

Kurban Bayramı’nda akraba ziyaretlerinde mutlaka et tüketildiğini belirten Diş Hekimi Pertev Kökdemir, dişlerin arasına girecek yiyecek kalıntılarının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Ancak sıklıkla tüketilen bu etler, diş aralarına girerek iltihap oluşmasına neden olabiliyor.

Haberler 30.08.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Hekimi Pertev Kökdemir, Her et yemeinden sonra dileri frçalamak tabii ki mümkün olamayabilir. Ancak dileri günde iki veya üç kere frçalamak ve bunun yannda di ipi kullanmak; özellikle et gibi di arasna kaçt zaman di eti harabiyetine yol açan gdalarn o bölgeden uzaklamasn salar. Eer dilerinizin arasna yiyecek sktysa ve frçalama imkannz yoksa, ekersiz sakz çineyerek skan gdalarn o bölgeden uzaklamas salanabilir. Ama tabii ki sakz çinemek di frçalamann yerini tam anlamyla tutmaz diyerek uyaryor.

AZINIZI çALKALAYIN

Bayramlarda artan tatl tüketimi dilerde çürüklere veya balangç aamasndaki çürüklerin ilerlemesine neden olabilir diyen Di Hekimi Pertev Kökdemir, Bu sebeple tatl bir eyler yedikten hemen sonra dilerinizi frçalayamyorsanz, aznz su ile çalkalamak faydal olacaktr diyor.

çAY VE KAHVEDEN SONRA BR BARDAK SU çN

Kökdemir, Bunun dnda yine artan çay ve kahve tüketiminin dilerde oluturaca renklenmeleri azaltmak için bu içeceklerin tüketiminden sonra bir bardak su içmek veya az çalkalamak da renklenmenin önüne geçecektir diyor.

Ana Sayfaya Git