Excimer lazerle gözlüklere veda edin

Excimer lazer uygulamaları ile uzağı ya da yakını net görememe şikayetlerinden kurtulmak ve gözlüklerle vedalaşarak yepyeni görünüme kavuşmak mümkün

Haberler 24.12.2016 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kudret Göz stanbul Bahekimi Op. Dr. Nail Sönmez, yeni yla salkl girmenin tüm dileklerin banda geldiini belirterek, Excimer lazer uygulamalar ile uza ya da yakn net görememe ikayetlerinden kurtulmak ve gözlüklerle vedalaarak yepyeni bir görünüme kavumak mümkün ifadesini kulland.

Yapt yazl açklamada lazer ile göz kusurlarnn giderilmesi konusunda bilgi veren Sönmez, excimer lazerin miyop, hipermetrop ve astigmat ikayetlerinin giderilerek hastalarn gözlük ya da kontakt lens kullanma zorunluluuna son veren bir teknoloji olduunu bildirdi. Sönmez, unlar kaydetti:

2016y geride brakmaya hazrlandmz bu günlerde yeni planlar, yeni hedefler, yeni umutlar da kapda. Yeni yla salkl girmek tüm dileklerin banda geliyor. Excimer lazer uygulamalar ile uza ya da yakn net görememe ikayetlerinden kurtulmak ve gözlüklerle vedalaarak yepyeni bir görünüme kavumak mümkün. Tüm dünyada 20 yl akn süredir uygulanan tedavide ayrt edici olan en önemli faktör kiiye özel, uygun tedavi plannn çizilerek uygulamalarn yeterli teknolojik donanma ve altyapya sahip bir merkezde tecrübeli hekimler tarafndan gerçekletirilmesidir.

Excimer lazerle gözlüklere veda edin

Lazer ile uygulanan bu yöntemde kornea yeniden ekillendirilerek görme kusurlar giderilir. Dolaysyla hastalarn göz yapsnn ve görme kusurlarnn biçim ve derecesinin detayl muayene ve tetkiklerle incelenmesi gerekir. Her birimizin gözü DNAmz ve parmak izimiz kadar özeldir, tedavisi de kiiye özel olmaldr. Halk arasnda bütün tedavi metotlar excimer lazer ya da daha yaygn olarak lazerle göz çizdirme adyla anlyor. Oysaki excimer lazer tedavide kullanlan cihazn addr. Tedavi LASIK, Intralase LASIK, LASEK, PRK gibi farkl metotlarda uygulanr. Uygulanacak metodu muayene ve tetkik sonuçlarna göre uzman hekim belirler.

Sönmez excimer lazer tedavisi ile gözün krma kusurlarnn tedavi edilerek görme ikayetlerinin giderildiini ifade etti. Bu yöntemin ayn zamanda net görebilmek ve günlük hayatn ihtiyaçlarn yerine getirmek için gözlük kullanma zorunluluu duyan hastalara özgürlük sunduunu belirten Sönmez, u açklamalarda bulundu:

Gözlük kullanmndan kaynakl estetik kayglara çözüm oluyor. Tedavi her bir göz için yaklak 5 dakika sürüyor. Uygulama srasnda herhangi bir ar hissedilmedii gibi tedavi sonrasnda gözlere bandaj taklmasna da gerek olmuyor. Hastalarn büyük bir çounluu tedavinin ertesi günü i ve günlük yaamlarna dönebiliyor.

Lazer tedavisinden yararlanabilmek için hastalarn 18 yan üzerinde olmas, astigmat, hipermetrop ya da miyop ikayetlerinde en az bir yldr ilerleme bulunmamas gerekmekte. Keratokonus, glokom gibi göz hastalklar, diyabet ve romatizma gibi sistemik rahatszlklar olanlara, hamilelere ve emzirme döneminde olan yeni annelere bu tedavi uygulanmaz. Her göz yaps lazer tedavisi için uygun da olmayabilir. leri derecede yüksek göz numaralarnda ise göz kusurunun giderilmesinde fakik göz içi lens veya lensektomi ameliyatlar uygulanabilmektedir.

Ana Sayfaya Git