Fıtık Değil Duruş Bozukluğudur O

Postür, iskelet sistemimizin doğru dizilişi yani vücudumuzun kol, bacak, boyun gibi unsurlarının birbirleriyle dengeli bir dizilim oluşturmasıdır.

Haberler 12.02.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Duruumuz, hakkmzda olumlu ya da olumsuz bir ilk izlenim oluturmada görünüümüz kadar önem tar. Kamburlam bir srt, düük omuzlar ve eik bir boyun, kar tarafa güvensiz bir insan izlenimi yaratacaktr. Dahas iskelet sistemimizin bu yanl duruu nefes almzdan arlara birçok konuda olumsuz sinyallere dönüür. Postür yanllarndan kurtulmak için holistik ( bütüncül ) yöntemler içeren bir fizyoterapi program görmek en kalc çözümdür.

Bel ve boyun arlarmz genelde fta yormak gibi bir eilimimiz olur ancak uzun süre masa banda kamburumuz çkm ekilde oturduumuz, ar stres altnda ezildiimiz ya da yanl yastk kullandmz aklmza gelmez. Oysa çözüm doru duru alkanl edinmeye ve bilinçli egzersize bal. Tabii öncesinde bir fizyoterapiste görünmelisiniz.

OMURGA ERL BÜTÜNCÜL YAKLAIMLA DÜZELTLEBLR

Omurga eriliinin birçok sebebi olabilir. Bu sebepler illa fiziksel de olmak zorunda deil, psikolojik olarak kendini kötü hisseden, stres ya da anksiyeteden mustarip kiilerde de duru bozukluuna rastlanr. Klasik fizyoterapi genelde dar bir alanda insan bedeniyle ilgilenerek postür sorunlarn çözme yoluna gider. Ancak holistik ( bütüncül ) bak açsna sahip bir fizyoterapist duru sorununun birçok kaynaktan gelebileceini bilir ve kiiye bütüncül bir yaklamla iyileme seçenei sunar.

NSAN BEDENNDE BR HARMON YARATMAK

Hipokrat, salkl olmay yaam süreçlerinin harmonisi eklinde tanmlar. Holistik fizyoterapi de tam olarak bir insan bedeninde bir harmoni yaratarak, postür bozukluklarn ve sebep olduu hastalklar tedavi etmeyi amaçlar. Dünya Salk Örgütünün salk için yapt tan insann, ruh, beden, akl ve sosyal yönden tam bir iyilik halini ifade eder.

ABDde 1978 ylnda Holistik Tp Birlii kurulmu, o günden bu yana tüm dünyada gerek tp fakültelerinde gerekse hastane ve kliniklerde holistik tedavi yöntemleri etkisini artrmtr. Türkiyede de bu alanda eitim veren okullarn yan sra holistik uzmanlar ve klinikler mevcuttur.

Duru yanllndan kaynakl arlar hemen ftk diye etiketleme yoluna giden yaklamn yerini ; hastay psikolojik, anatomik ve sosyal yönden bütün olarak inceleyen fizyoterapinin almas ve metotlarn tüm Dünyada olduu gibi Kanta Dayal Tp içerisinde olmas en kalc iyileme için en doru adm olacaktr.

Ana Sayfaya Git