Fazla Tatlı tüketimi hastalıklara neden oluyor

Prof Dr. Bülent Nazlı, Ramazan bayramında insanların şeker tüketimine dikkat etmesi gerektiğini ve aşırı şeker tüketiminin şeker hastalığına davetiye çıkardığını söyledi.

Haberler 15.06.2017 - 23:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bayram sonras ar yemek yemek, ar hamur ileri, eker, çikolata ve erbetli tatllar fazla tüketmek, sindirim sistemi rahatszlklarnn yan sra, kan ekerinin hzl yükselmesine sebep olarak, diyabet hastalar için ciddi tehlike oluturuyor. Prof Dr. Bülent Nazl, insanlar ar tatl tüketimi konusunda uyard. Normal hayatta günde 3 öün olan yeme alkanlnn Ramazanda 2 öüne dütüünü ve metabolizmann yavaladn belirten Nazl, Aa yukar 15-16 saat boyunca insanlar aç kalyor. Dolaysyla metabolizma Ramazan aynn ilk 10 gününde yavalyor. çünkü vücut günde 3 öün yemeye ve abur cubura alm. Ramazan aynda vücut belli bir ritme girince bayram geldii zaman insanlar ekerli tatlya,karbonhidratlara saldryor. Oysa insanlarn ayn zamanda protein, vitamin, mineralde almas lazm ve bol bol su içmesi gerekiyor diye konutu.

AIRI TATLI TÜKETM HASTALIKLARI BERABERNDE GETRYOR

nsanlarn almalar gereken besinleri ihmal ederek özellikle hamur ilerine yöneldiklerini dile getiren Nazl, Böylece tek tarafl beslenme oluyor ve arka arkaya geldiinde baz hastalklara neden oluyor.Mesela eker hastal, ekeri olmayan insanlarda hatta çocuklarda bile ar tatl tüketimi olursa eker hastal ortaya çkar. Obezite zaten çamzn hastal özellikle çocuklarda, bayramda tatl tüketimi dier metabolik hastalklar ortaya çkaryor ifadelerini kulland.

BAYRAMDA GÜNDE 1-2 ADET BAKLAVA YESNLER

nsanlarn eker tüketimine dikkat etmesi gerektiinin altn çizen Prof. Dr. Nazl, Öncelikle ar tatl tüketmemeye dikkat edecekler. Günde bir iki adet baklava yiyebilirler. Sütlü tatllar tercih ederlerse sütlaç, muhallebi gibi hiç olmazsa 10 güne metabolizma alr. Yararlanrlar, ar kilo almazlar, barsaklarn rahatsz etmezler. Bir defa yeterli beslenmek önemli, ihtiyac olduu kaloriyi alacak bu yaklak 2 bin, 2 bin 500 kaloridir insanlarda bunu alsnlar. Dengeli ve salkl beslenmekte önemli. Bayramda ucuz ve açkta olan ürünleri tüketmemek lazm. Özellikle buna çocuklarn dikkat etmesi gerekiyor. Oruç tutalm derken bayramda insanlar kendilerine zarar vermesin diyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git