Fedakar sağlık görevlileri

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sağlık ekipleri, zorlu arazi şartları ve soğuk havaya rağmen ulaştıkları köylerde hastaları güler yüzleriyle muayene ediyor.

Haberler 19.03.2018 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde salk ekipleri, zorlu arazi artlar ve souk havaya ramen ulatklar köylerde hastalar muayene ederek fedakarlk gösteriyor.

Yüksekova Salk Müdürlüü Evde Salk Hizmetleri ile 112 Acil ekipleri, zorlu arazi artlar ve souk havaya ramen en ücra yerlerdeki köylere ulaarak salk hizmeti götürüyor.

lçe merkezindeki salk hizmetlerini aksatmayan ekipler, bir yandan da tam donanml ambulanslarla zorlu doa koullarnda kilometrelerce yol katederek, köylerdeki engelli, yal, yatalak ve kronik hastal bulunanlara hizmet sunuyor.

çou zaman lçe Salk Müdürü Ahmet Akkuun da elik ettii ekipler, kapanan yollarda bazen uzun süre yürüyerek görevlerini fedakarca sürdürüyor.

Akku, ilçede zorlu ve çetin hava artlarna ramen gerekli çabay göstermeye çaltklarn söyledi.

Personelin fedakarca çaltn vurgulayan Akku, öyle konutu:

Hastalarn genel takiplerini yapyoruz. Ambulanslarmz 24 saat hizmete hazr bekliyor. Kar üstü araçlarmz da var. Hastanemizden talep geldii takdirde ambulanslarmz gidip hastalar alyor. Rutin takipler var. Bir de acil durumlar var. Burada halkmzn büyük teveccühü, destei ve sayn il müdürümüzün de destekleri ile inallah sorunlar çözüyoruz.

- Köy köy gezip tansiyon takibi yapyorlar

Ebe Burcu Yldrm da iki ay önce ilçeye atandn ve vatandalarla güzel bir iletiim saladklarn dile getirdi.

Özellikle yatalak olduu için ilçe merkezine gelemeyen hastalarn tansiyon takiplerini yaptklarn, acil bir durum olursa ambulans hizmetini ksa zamanda saladklarn ifade eden Yldrm, unlar kaydetti:

Gebelik takibi çok önemli. Gebe tespitini salayp sonrasnda muayene günlerinin hepsini takip edip, haber veriyoruz. Aile hekimlerinin ulaamad ailelere, bebeklerinin a günlerini haber veriyoruz. Gayet keyifli ve mutlu gidip geliyorum iime. Evleri dolarken de öyle. Ev ziyaretleri yaparken köyün yukar ksmlarna gittiimizde çok zorlanyoruz. Yoku çok fazla. O yollar açlabilecek durumda deil.

Gürdere Köyü Muhtar Tahir Düzce de salk hizmetlerinden memnun olduklarn belirterek, Hemireler tüm köyü geziyor. Köylüler hemirelerden, onlar da köylülerden memnun. Bize bu hizmetin salanmasnda emei geçen yetkililerimize teekkür ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git