Gebelik sonrası en çok talep edilen ameliyat karın germe

Kadınların genellikle hamilelik, erkeklerin de kilo verme süreci sonrasında karşılaştığı “gevşek ve sarkık karın” sorunundan ‘abdominoplasti’ (karın germe) operasyonu ile kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat Diyarbakırlıoğlu, “Karın germe ameliyatıyla göbek deliği altındaki çatlakların tamamı giderilir.

Haberler 11.12.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzman Op. Dr. Murat Diyarbakrlolu, abdominoplasti (karn germe) ameliyat hakknda, Karn germe; karndaki geveme, sarkklk ve çatlaklarla beraber göbek deliindeki ekil bozukluklarnn da giderildii bir ameliyattr. Kadnlarda sklkla doumlardan sonra, erkeklerde de hzl kilo alp verme sonucu karn geveklii meydana gelir. Karn germe ameliyat daha iyi bir ekil elde etmek amacyla sklkla liposuction ile kombine edilir. Karn germe ameliyatyla göbek delii altndaki çatlaklarn tamam giderilir. Abdominoplasti ameliyatlar mini karn germe, tam karn germe ve 360 karn germe olarak üç farkl ekilde uygulanabilir bilgisini verdi.

MN KARIN GERME DAHA KISA SÜRÜYOR

Mini karn germe operasyonunun dier ameliyatlara göre daha ksa sürdüünü dile getiren Diyarbakrlolu, Yarm saat-1 saatte tamamlanmasnn yan sra iz ve kesi de çok daha azdr. Alt karn bölgesine uygulanr. z, iç çamar çizgisinin altnda sezaryen kesisinin devam gibi düünülebilir. Göbek delii korunur, yeni bir göbek delii yapmna ihtiyaç duyulmaz dedi.

DER SARKMASI BÜYÜKSE TAM KARIN GERME UYGULANIR

Ciddi oranda deri sarkmas bulunan kiilerde Tummy Tuck da denilen tam karn germe ameliyatnn tercih edildiini belirten Diyarbakrlolu, operasyon hakknda unlar söyledi: Eer gerekli görülürse karn ve bel bölgelerinden liposuction ile cilt altndaki yalar vakumlanarak çekilir. Hem üst hem de alt karn bölgesi gerilir ve fazla deri alnr. Bu ekilde çatlaklarn önemli bir ksmndan hatta zaman zaman tümünden kurtulmanz da mümkündür. Göbek delii yeniden ekillendirilir. Ameliyat süresi ortalama 3 saattir.

OBEZTE CERRAHS SONRASI 360 KARIN GERME

Op. Dr. Murat Diyarbakrlolu, obezite cerrahisi sonrasnda da sarkm derinin toparlanmas ve vücudun ekillendirilmesi için 360 karn germe (360 Body Lift) ameliyatn uyguladklarn ifade ederek, Genellikle bariatrik cerrahi ameliyatlar sonrasnda ar kilo verilmesiyle birlikte vücudun çeitli bölgelerinde sarkmalar oluur. Bu noktada kiiye post bariatrik cerrahi yardmc olur. Kuak germe ya da belt lipektomi olarak bilinen bu ameliyat ile vücuttaki sarkmalar ortadan kalkarken, daha sk ve toparlanm bir vücut görünümü salanr. Srt, bel ve karn bölgesi düzeltilir ve istenilen kvrmlar ortaya çkarlr. 3 ila 4 saat aras sürer. Kesi izi vücudu 360 derece saracak ekilde olur. Ancak yaklak 1 sene içerisinde diki izleri silikleir ve deri rengine yaklar diye konutu.

EN çOK TALEP EDLEN OPERASYON GEBELK SONRASI KARIN GERME

Gebelik sonras en sk talep edilen ameliyatn tam karn germe ameliyat olduunu dile getiren Op. Dr. Murat Diyarbakrlolu, Kilo verme sonrasndaysa en sk yaplan; 360 karn germe veya kuak germe dediimiz ameliyattr. Bizim uyguladmz ameliyatlarn neredeyse yüzde 40-50sini bu operasyonlar oluturur dedi.

Ana Sayfaya Git