Gebelikte kimyasal içeriklerden uzak durulmalı

Estetisyen Tuğçe Ürüm uyardı: “Anne adaylarının ciltleri hamilelik döneminde hassaslaştığı için çok sık makyaj yapmamaya özen göstermelidirler. Yapılan makyaj ise gün sonunda mutlaka temizlenmelidir.”

Haberler 29.05.2018 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hepimiz günlük hayatmzda kendimize az da olsa vakit ayryoruz. Hamilelikte ise kendimize normalden biraz daha fazla zaman ayrmalyz çünkü bu dönemde oluan deiiklikler cildimizi etkiliyor. Estetisyen Tuçe Ürüm, hamilelik döneminde cildiniz için nelere özen göstermeniz gerektii hakknda bilgiler verdi:

GÜNETEN KORUNMAZSANIZ KAHVERENG LEKELER OLUABLR

Öncelikle cildinizin hava almas çok önemlidir. Uyumadan önce mutlaka makyajnz çkarmalsnz. Sivilce oluumunu önlemek için cildi temiz tutmak çok önemli. Düzenli olarak cildinizi temiz tutmanz ve gözeneklerinizin nefes almasn salamanz pek çok sivilce sorununun çaresi olacaktr.

Hamilelikte cilt lekeleri, sk karlalan problemlerdendir. Günein ultraviyole nlar en fazla yüz bölgesi ve elmack kemikleri üzerinde hassasiyete neden olduu için bu ksmlarn güneten iyi korunmas gerekir. Gebelik döneminde östrojen hormonu, bu bahsettiimiz bölgelerde kahverengi lekelere neden olur. Bu yüzden en az SPF 50 yüksek koruma faktörü içeren, yüzde 100 doal güne kremleri kullanarak cildinizi koruyun.

LEKELER MNERALL BR ÜRÜNLE KAPATIN

Yüzünüzdeki ilikler ve hormonlarn yaratm olduu lekeleri sadece mineralli bir ürünle kapatabilirsiniz. Cildiniz hassaslar ve özen ister. Hamileyken paraben içeren kozmetik ürünlerinden kesinlikle uzak durmalsnz.

Hamilelikte saç dökülmesi gibi rahatszlklarda kimyasal bakm ürünlerinden uzak durulmal diyen Estetisyen Tuçe Ürüm, Boya yaptrdnzda, saç derinizden kolayca kannza karan zararl maddeler bebeinizin geliimini kötü yönde etkileyebilir. Hamilelik boyunca ve sonrasnda saçlarnz için parabensiz ampuan ve saç kremlerini kullanabilirsiniz dedi.

DOAL YALARLA NEMLENDRN

Hamilelik süresince karn, kalça, göüs gibi bölgelerin gerilmesi en sk karlalan durumlardan biridir. Ciltteki gerilmeleri önlemek için mutlaka ya kullanlmal. Vücut ampuan yerine doal ürünleri tercih edebilirsiniz. çerisinde alkol olan ürünler ne kadar vücudunuza demez ise o kadar iyidir. Sabah-akam vücudunuzun her bölgesini doal yalarla, bitkisel kremlerle nemlendirebilirsiniz.

Hamilelik döneminde meydana gelebilen çatlaklara kar badem ya, avokado ya, kakao ve Hindistan cevizi ya kürü kullanlmasn tavsiye ediyorum. Bu dönemde düzenli olarak kullanacanz yalar çatlak oluumunu önleyecektir.

AVOKADO VE HNDSTAN CEVZ YAI LE çATLAKLARDAN KORUNUN

Estetisyen Tuçe Ürüm, Kakao ya ve avokado ya, özellikle karndaki çatlak oluumuna çok iyi geliyor. Vücudunuzu yumuack ve prl prl yapyor. Göbekte ne bir kant, ne bir gerilme, ne de çatlak oluuyor. Göüs çatlaklarnda özellikle Hindistan cevizi yan ufak masajlarla ne kadar yumuatrsanz o kadar rahat edersiniz, özellikle emzirirken Üstelik göüs çatlaklarndan da korumu olacaksnz. Bacaklardaki çatlak oluumunda da bu yalar iyi gelecektir, kuruluk ve pul pul dökülmeler olmayacaktr diyerek anne adaylarna tüyolar verdi.

ASETONDAN UZAK DURUN

Mümkün olduunca oje, aseton gibi içeriinde kimyasal bulunan ürünlerden uzak durmalsnz.

Bol su içmelisiniz. Güzellik içten gelir, bu yüzden sk sk su içmeniz salkl bir vücudun güzelliini yanstmanz salayacaktr.

Ana Sayfaya Git