Gebelikte pilates yapmanın yararları

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Naziye Gürkan Sabah, gebelikte pilates yapmanın yararları hakkında bilgi vererek, “Pilates yaptığınızda daha sağlıklı, daha mutlu, daha hareketli, daha fit ve daha enerjik bir hamile olursunuz” dedi.

Haberler 26.08.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Opr. Dr. Naziye Gürkan Sabah, gebelikte pilates yapmann faydalar hakknda açklamalarda bulundu. Opr. Dr. Naziye Gürkan Sabah, Pilates, zihin ve beden bütünlüü öngören denge nefes ve hareket sistemlerinin bir sentezidir. Gebelik srasnda bel ve srt bölgesindeki kaslar güçlendirip, arlarn hafiflemesine yardmc olur. Gebe kadn daha az kilo alr, diyabet riski de azalr ve barsak hareketleri düzenleneceinden daha az kabzlk meydana gelir. drar kaçrma sorunu ortadan kalkar. Toplardamar kan akmn düzenleyerek bacaklardaki ödemin azalmasna katkda bulunur diye konutu.

EGZERSZ YAPMANIN YARARLARI

Egzersiz yapmann yararlarna deinen Opr. Dr. Naziye Gürhan Sabah, Denge kontrolünün salanmasyla ba dönmeleri ve bulantlar daha az görülür. Egzersiz yapmak ruhsal gerilimi de azaltacandan pilates yapan kadnlarda duygusal dalgalanmalar azalr, gebeliin ve doumun oluturduu stres de ortadan kalkar. Pilatesle anne ve bebek arasnda kurulan duygusal ba da güçlenecektir. Hamilelik süresince pilates yapan anne adaylar, doum eylemi baladnda solunum ve gevemeleri çok kolay yapabilir ve eylem srasndaki safhalar daha kolay ekilde geçirirler. Ayn zamanda doum eyleminin süresi de ksalr. Doum sonras iyileme daha hzl olur ve doum öncesi kiloya dönme süreci ksalr. Vücutta gebelie bal oluan deformasyonlar daha çabuk toparlanr eklinde konutu.

PLATESLE GEBELK DÖNEM

Opr. Dr. Naziye Gürkan Sabah açklamasn öyle tamamlad: Pilates yaptnzda daha salkl, daha mutlu, daha hareketli, daha fit, daha enerjik bir hamile olursunuz. Pilates egzersizleri, bütün dünyada, hastaneler ve fizyoterapi merkezleri tarafndan, hamile bayanlar douma hazrlamada yardmc olarak kullanlmaktadr. Pilates, hamileliin her aynda yaplabilir. Ancak erken doum ya da düük riski bulunanlar ile kalp hastal ve hipertansiyon gibi sistemik hastal olan gebelerde önerilmemektedir. Daha mutlu bir hamilelik dönemi için pilates yapn.

Ana Sayfaya Git