Gece lensleri ile gündüz gözlük derdine son

Kırma kusurlarının tedavisinin günümüzde çoğunlukla gözlük ve kontakt lensler ile sağlandığını belirten Prof. Dr. Ümit Beden, gece lensleri ile artık gözlük ve lens takmaya gerek olmadığını söyledi.

Haberler 03.12.2017 - 13:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Gece lensleri hakknda bilgi veren Göz Hastalklar Uzman Prof.Dr. Ümit Beden, Müdahaleye uygun göz yapsna ve göz numaralarna sahip baz hastalarmz lazerin faydalarndan yararlanmaktadrlar. Henüz numaras sabitlenmemi olan, ya olarak uygun olmayan ve gözü lazer ile müdahaleye uygun olmayan hastalarmzn çou gözlüklerinin yannda lens de kullanmaktadrlar. Bu hastalarmz çounlukla gündüz lenslerini takarken gece uyumadan birkaç saat önce gözlüe geçmektedirler. Lens kullanm, gözlük kullanm ile kyaslandnda tabi ki hastaya net ve geni açl görüntü salamakta ve gözlüksüz bir hayat sunmaktadr. Bununla birlikte, lens bakm, göz kuruluu ve alerji gibi sorunlar beraberinde getirmektedir. Ayrca lens solüsyonu ve kutusu bulundurma zorunluluu hastalar için yük olabilmektedir. Bunun yannda, özellikle tozlu ortamlarda veya ekran banda çalanlar ile aktif spor yapan bireyler lens kullanmndan da ikayetçi olabilmektedirler. Günümüzde bu tür sorunlarn üstesinden gelinmesi açsndan gece lensleri bir alternatif olarak karmza çkmaktadr dedi.

Kii gece takt lens sayesinde gündüz lens veya gözlük takmadan net olarak görebilmektedir

Gece lenslerinin (Ortokeratoloji) uyumadan önce taklan ve uyannca çkarlan özel tasarm bir lens türü olduunu ifade eden Dr. Beden, Bu uygulama gözün saydam tabakasnn (Kornea) gece yeniden ekillendirilmesi esasna dayanr. Bu ekilde kii gece takt lens sayesinde gündüz lens veya gözlük takmadan net olarak görebilmektedir. Lazer olamayan bir hastann gündüz lens veya gözlük takmadan net bir görüe sahip olmas tabi ki hasta için oldukça konforludur. Özellikle göz kuruluu yaayan, alerji problemi bulunan veya yüzme gibi spor aktivitelerinde bulunan hastalar için bu uygulama oldukça tatmin edici olabilmektedir diye konutu.

Gece lensleri kullanm için detayl bir göz muayenesinin ve kornea haritasnn gerekli olduunu vurgulayan Dr. Beden, Uygun olgularda lens kullanm balanr ve yakn takip ile lenslerin göze uyumlu olduu kontrol edilir. Ardndan hasta lensleri hijyen kurallarna uygun olarak kullanr ve normal artlarda alt ayda bir kontrollerini yaptrr. Yedi-sekiz yalarndan itibaren kullanlabilecei belirtilen bu lensler henüz lazer yana gelmemi hastalar için de iyi bir seçenek olarak karmza çkmaktadr açklamalarnda bulundu.

Prof. Dr. Ümit Beden, Bu uygulama kiiye gözlük veya lens kutusu, solüsyonu tama mecburiyeti olmadan net görü salar. Özellikle alerji ve kuru göz gibi lens kullanmna bal problemler yaayan hastalar bu uygulama ile çok daha konforlu bir yaam sürebilmektedirler eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git