"Geçici bir soğuma yaşanıyor"

Prof. Dr. Orhan Şen, iki gündür devam eden soğuk havanın etkisini kaybedeceğini belirterek, "Geçici bir soğuma yaşanıyor. Batı bölgelerde yarından itibaren sıcaklıklarda ciddi artış bekliyoruz. Buna göre söz konusu yerlerde sıcaklık tekrar mevsim normallerinin üzerine çıkıyor." dedi.

Haberler 17.11.2016 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

en, hava scaklnn bu yln bandan beri mevsim normallerinin üzerinde seyrettiini ve sk sk scaklk rekoru krldn söyledi.

Benzer hava artlarnn sonbaharda da yaandn dile getiren en, u andaki verilere göre bu durumun bir süre daha devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Prof. Dr. en, mevsim normalleri üzerinde devam eden scaklklarnn birkaç gündür oldukça gerilediine iaret ederek, Özellikle iki gündür ülke genelinde ciddi souk yaanyor. Hatta baz bölgelerde kar ya da görüldü. Douya kar erken geldi diyebiliriz. Mevsim normallerinin üzerinde devam eden scaklklar, stanbulda 5 dereceye kadar bile dütü. Ancak bu normal bir durum. çünkü gökyüzü açk olduu için bu souma oldu. Scaklklarda böyle dalgalanma olmas da normal. Hatta bir süre daha hava scaklklarnn böyle dalgal seyretmesini bekliyoruz. diye konutu.

- Aralk sonuna kadar kar beklenmiyor

Souk havann uzun sürmeyeceini anlatan en, Korkacak bir ey yok. Geçici bir souma yaanyor. Bat bölgelerde yarndan itibaren scaklklarda ciddi art bekliyoruz. Buna göre söz konusu yerlerde scaklk tekrar mevsim normallerinin üzerine çkyor. Özellikle çok güzel bir hafta sonu bizi bekliyor. Vatandalarmz bunun tadn çkarsn. Kasm scaklk ortalamas 11 derece. Scaklk bunun 7-8 derece kadar üzerine çkp 17-18 derece civarnda seyredecek. Ay sonuna kadar da hava scaklklar bat bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. deerlendirmesinde bulundu.

en, yl sonuna kadar hissedilir oranda souma beklemediklerinin altn çizerek, Aralkn 15inden sonra ancak souma bekliyoruz. Bu tarihe kadar kar beklemiyoruz. Belki bu yl bana doru veya sonra kar ya olabilir. Bu durum normal gözükmeyebilir ancak küresel snma ve iklim deiikliinin bir sonucu bu. Yani kasmda 17-18 derece normal deil ancak bu yl bu scaklklara altk. Bir süre daha da böyle devam etmesini bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git