Gelinlere 'Doğallıktan uzaklaşmayın' tavsiyesi

KOZMETİK eğitmeni Asuman Nardalı, gelinlerin düğün hazırlıklarını anlattı. Gelinlere doğal olmalarını öneren Nardalı, "Saçlar takma, gözler lens, kaşlar dövme, kirpikler - tırnaklar takma, dudaklar yapma, o zaman aynı şekilde gezebilmek için bunlardan hiç arınmaması lazım. Doğallıktan uzaklaşmamak gerek" dedi.

Haberler 16.07.2017 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaz gelmesiyle birlikte düün sezonu açld, gelinleri hazrlk tela sard. En önemli hazrlklarn banda ise gelin saç ve makyaj yer alyor. Gelinler günler öncesinden aratrma yapp, seçtikleri kuaförlerde ve makyaj uzmanlarnda deneme uygulamalar yaptryor. Bu hazrlklar oldukça sade ekilde geçitirenlerin says çok azken, gelinlerin büyük bir çounluu o yl moda olan saç ve makyaj stillerini uygulatmak için birbiriyle yaryor. zmirde makyaj eitimi veren kozmetik eitmeni Asuman Nardal, yaplan hazrlklar anlatt. Nardal gelinlere de doallktan uzaklamamalarn tavsiye etti.

Son yllarda kalar ve kirpiklerin ön planda olduunu anlatan Nardal, Artk düün hazrlklarnda gelin hamamlar dediimiz eski geleneklere doru bir dönü var. Tabii biraz daha modern hali. Hazrlk artk bu seremoniden geçiyor. Sadece fön çekerek, makyaj yaparak hazrlanlmyor. Dirseklerinden tüm vücuduna kadar, kirpiklerinden kalarna kadar en son aamada da saçlarna kadar tenlerinin bakmlar, cilt vücut bakmlar dahil büyük bir paket hazrlanyor dedi.

GELNLERE DOALLIK UYARISI

Gelinlerin eskiden sadece düün için hazrlandn, ancak bunun son yllarda deitiini belirten Nardal, imdi nian, kna ve düün eklinde 3 paket halinde hazrlanyorlar. Eer tarihleri birbirine yaknsa 3 paketi birden satn alarak daha ekonomik hareket ediyorlar. Saç, makyaj, vücut bakmn, nian, kna ve düünde alabiliyorlar. Fiyatlar paket bana 2 bin liradan balayp 15 bin liraya kadar gidiyor. Neyi seçtiinize, nereyi seçtiinize göre, semte göre, ehre göre deiiyor diye konutu.

Gelin paketi içinde mutlaka vücut bakmnn bulunmas gerektiine vurgu yapan Nardal öyle dedi:

Gelin o gece sadece gelinliini giyip saçlarn misafirlerine göstermek için hazrlanmyor. Ayn zamanda hayattaki yol arkada ile buluaca bir geceyi yaayacak. Bu nedenle vücut bakmlarnn da profesyonel olarak yaplmas önemli.

Gelinlerin makyaj tercihleri hakknda bilgi veren Nardal, Daha çok dudaklarda uçuk renkleri tercih ediyorlar. Daha taze, daha genç görünümlü bir gelin olmay tercih ediyorlar ama göz makyajnda özellikle kalar çok belirgin. Eskiye oranla yüzde 80 kalar daha ön planda. Eskiden bir rimelle i biterken artk kirpik ekleniyor. Daha sk daha uzun kirpikler istiyorlar. Porselen makyaj da devreye girince, ten deiiyor, kirpikler deiiyor, kalar deiiyor, saçlar da eklenince bambaka biri olunuyor. Porselen makyaj kamuflaj ile yaplyor. Yüz hatlar istenildii ekilde düzenleniyor. Boyalarla renklerle, cildin tüm yüzeyine, kat kat farkl malzemeler sürülerek kusursuz cilt hazrlanp, üzerine de ayn bir resim yapar gibi makyajnn yaplmas, yeni ka ve kirpikler çizilmesi bambaka bir insanla karlamamz salyor. Damatlar, tant kzdan biraz daha farkl bir gelin görebiliyor karlarnda dedi.

Doalln önemli olduunu, hazrlklar srasnda mutlaka buna dikkat edilmesi gerektiinin altn çizen Nardal, öyle konutu:

Kendi doal hallerinden uzaklarlarsa güzel olmak yerine yapay oluyorlar. Oysa ki gelin tazelik demek, gençlik demek. Kamuflaj yaplacaksa gizli yaplmal. Herkes ne kadar güzel olmu demeli. Yani hedefimiz kendi güzelliini ön plana çkartmak ve kusurlarn gizlemek olmal. Dudaklar kalnlatrmak, gözleri iri göstermek mümkün. Ama saçlar takma, gözler lens, kalar dövme, kirpikler - trnaklar takma, dudaklar yapma, o zaman ayn ekilde gezebilmek için bunlardan hiç arnmamas lazm. Doallktan uzaklamamak gerek.

Ana Sayfaya Git