Genç uzmanlar "anne ölümleri" hakkında bilgilendirildi

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke, "Genç arkadaşlarımız bu işi ne kadar çok kavrar, ne kadar çok üstlenir ve benimserse eminim ki 10 yıl sonra ülkemizde anne ölümleri yok denecek seviyelere mutlaka inecek." dedi.

Haberler 22.07.2018 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl, Salk Bilimleri Üniversitesi ile Türk Jinekoloji ve Obstetrik Dernei tarafndan, Etlik Zübeyde Hanm Kadn Hastalklar Eitim ve Aratrma Hastanesi Konferans Salonunda anne ölümlerinin azaltlmasna yönelik Maternal ve Perinatal Mortalite ve Morbiditenin Azaltlmas Asistan Farkndalk Toplants gerçekletirildi.

Dernek Bakan Prof. Dr. Ate Karateke, AAya yapt açklamada, anne ve bebek ölümleri konusunda asistanlarda farkndalk oluturmak amacyla bir araya gelindiini söyledi.

Toplantda anne ve bebek ölümlerinin nedenleri ve önlenmesi konularnn ele alndn belirten Karateke, Genç arkadalarmz bu ii ne kadar çok kavrar, ne kadar çok üstlenir ve benimserse eminim ki 10 yl sonra ülkemizde anne ölümleri yok denecek seviyelere mutlaka inecek. Onun için hedef grubumuz genç uzmanlarmz ve asistanlarmz. Onlara bu konular öretmek için var gücümüzle çalyoruz. diye konutu.

ANNE ÖLÜMLERNN NEDENLER

Türkiyede kadn doum uzmanlar olarak birinci görevlerinin anne ve bebek ölümlerini azaltmak olduunu vurgulayan Karateke, bu nedenle yeni yetien genç uzmanlara bu ii benimsetmek istediklerini dile getirdi.

Bugün toplantnn ilkini gerçekletirdiklerini aktaran Karateke, öyle devam etti:

Tüm konumaclar genç uzmanlarmz ve asistanlarmzdan oluuyor. Oturum bakanlar ise kendi hocalar. Genç uzmanlar, asistanlar konuacak, eletiriler hocalarndan gelecek. Dolaysyla bu toplant dizayn ekli itibaryla Türkiyede dier tüm uzmanlk dallarnda da bir ilk. Etkinliimizi bu konu içeriiyle belli periyotlarda yapmaya devam edeceiz.

Doktorlarmzn bu zorlu durumla ba etmelerini amaçlyoruz

Dernee bal Türkiye Kadn Doum Asistanlar ve Genç Uzmanlar Organizasyonu kinci Bakan Bura Cokun da eitim aratrma, üniversite ve ilçe hastanelerinde kadn doum pratiinde daha çok genç uzmanlar ve asistanlarn elini tan altna koyduunu söyledi.

Doktorlarn meslein banda riskli doumlarla karlaabildiine iaret eden Cokun, Derneimiz olarak genç meslektalarmzn bu tür eitim programlaryla bilgi ve beceri seviyelerini yükselterek bu zorlu durumla ba etmelerini amaçlyoruz. dedi.

Organizasyonun Yönetim Kurulu Üyesi Refik Ersin Erolu da toplantya birçok farkl ilden doktorun katldn ve konumalarn verimli geçtiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git