Gerekmiyorsa çektirmeyin!

Diş Hekimi Pertev Kökdemir: “20 yaş dişleri ağızda düzgün olarak yerini almışsa çekilmemelidir. Çünkü azı dişlerinin herhangi birinin kaybı durumunda eğer o bölgeye porselen köprü yapılması düşünülürse bir ayak görevi görerek köprüye destek olur” diyor.

Haberler 02.03.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Hekimi Pertev Kökdemir herkesin korkulu rüyas 20 ya dileri hakknda bilgi verdi: 20 ya dileri eer mevcut di dizisini bozuyorsa veya yar gömük halde ise mutlaka çekilmelidir. Ancak azda düzgün bir ekilde yerini alm 20 ya dilerinin çekilmesine gerek yoktur. Baz durumlarda da 20 ya dileri azda yerini alr ancak yanaa veya dil tarafna doru eik olarak çkabilir. Eer frçalama zorluu varsa ve bu diler frçalanamad için çürüyorsa; böyle bir durumda da bu dilerin çekilmesi düünülebilir.

çNEMEYE YARDIMCI OLUR

Di Hekimi Pertev Kökdemir, 20 ya dileri ile ilgili u tavsiyelerde de bulundu: Eer 20 ya dileri azda düzgün olarak yerini almsa, çekilmeden korunmas hem çinemeye katkda bulunur, hem de az dilerinin herhangi birinin kayb durumunda eer o bölgeye porselen köprü yaplmas düünülürse bir ayak görevi görerek köprüye destek olur.

KRONK LTHAP ZARAR VEREBLR

20 ya dileri; 19-21 yalar arasnda harekete geçerek azda yerini almaya balar diyen Di Hekimi Pertev Kökdemir, Bu yalarda mutlaka 20 ya dilerinin kontrolü yaplmal ve dilerin bir problem yaratabilecei ön öngörülüyorsa gerekli tedbirler di hekimi tarafndan alnmaldr. çünkü sürekli arya sebep olan veya kronik iltihab olan 20 ya dileri, hemen önündeki son büyük az diine de zarar verebilir diyerek uyard.

Ana Sayfaya Git