Göz altı yaşlanmasının 7 nedeni

Göz çevresi, hassas yapısı nedeniyle yaşlanma ve yorgunluk belirtilerini en çok belli eden bölge… Özellikle morluk, koyu halka ve torbalanmaların belirginleşmesi, yaşlanma izlerini gösterdiği gibi estetik açıdan da kadınlar için korkulu rüya haline geliyor. Çoğu zaman kremler ve göz altı kapatıcıları ile gizlenmeye çalışılan durum, kişiye uygulanan dermatolojik işlemler sayesinde ortadan kaldırılabiliyor.

Haberler 08.05.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dermatoloji Uz. Dr. Seda Erdoan, göz altlarna uygulanan ilemler hakknda bilgi verdi.

Göz altn ypratan nedenleri dikkate aln!

Yalanma süreci içinde yüzün hacmini kaybetmesi ve kemik yapsnn deimesi, göz altndaki derinin de incelmesine, koyu halkalar ve torbalar oluumuna yol açar. Göz alt torbalanmas, morluk ve göz alt oluklarnda belirginleme, birçok nedenden kaynaklanabilir. Bunlar;

Genetik yatknlk

Uyku düzensizlikleri

ok diyetler

Yüzüstü yat pozisyonu

Alerjik reaksiyonlar

Alkollü veya asitli içeceklerin ar tüketimi

Güne nlarna ar maruziyet

Gözlere daha belirgin bir çerçeve mümkün

Cilt yalanmasnda özellikle de göz altnda oluan yorgun görünümün deitirilebilir faktörleri olan çevresel nedenler kontrol altna alnabilse de deitirilemez faktör olan cildin doal yalanma süreci kaçnlmazdr. Nedeni ne olursa olsun yorgun ve hasta gösteren göz altlarndan kurtulmak ve canl bir cilde kavumak mümkündür. Daha salkl ve genç baklara sahip olmak için kiiye özel tedaviler mutlaka bir uzman doktor tarafndan yaplmaldr. Bu yöntemlerden biri olan Hyaluronik asit içeren dolgular, göz çevresindeki önemli bölgelere kaybolan hacmi geri kazandrr, çizgileri pürüzsüzletirir, istenilen ve yenilenmi görünüm salar. akaklara ve yanak bölgesine de dolgunluk veren uygulama, göz çevresindeki çukur görünümünü azaltr ve gözlere daha belirgin bir çerçeve oluturur. Ayn zamanda göz alt halkalarnn da azalmasna yardmc olur.

Vitaminlerle göz altna gençlik ve lt

Göz alt k dolgusu uygulamasyla yanak ve göz alt arasndaki oluklar ve çöküklükler tedavi edilebilirken, göz alt morluklarnda da belirgin bir azalma salanmaktadr. Ik dolgusu, içeriindeki aminoasit, vitamin, antioksidanlar sayesinde kullanlan alana homojen bir ekilde yaylarak etkisini gösterir. Etkinlik, ilem sonrasnda hemen görülebilir. 10 gün sonra en iyi görünüme kavuulur. Ik dolgusunun etkinlii 1-1,5 sene kadar sürmektedir. lem hasta için çok konforludur. Uygulama öncesinde lokal anestezi kremi kullanlr. Ik dolgusunun lidokain içeriinden dolay uygulama srasnda ar ve rahatszlk hissedilmez.

PRP ve mezoterapi ile göz alt morluklarna son

Göz alt morluklar için yaplan PRP uygulamas, kiiden özel tüplere alnan kann hzl çevirme ile büyüme faktörlerinden zengin ksmnn elde edilmesine dayanr ve pek çok kozmetik amaçla kullanlr. Tekrarlayan uygulamalarla göz çevresinde yenilenme sürecinin balamasn salar. Mezoterapi ise amaca yönelik hazrlanan vitamin, aminoasit ve aydnlatc svlarn cildin orta tabakasna çok ince inelerle gönderilmesi ilemidir. Hem PRP hem mezoterapi benzer mekanizmalarla göz alt morluk ve halkalarnn aydnlanmasn, sorunlu bölgeleri gençletirerek krklklarda azalma salar. 10 günde bir yaplan uygulama ile 4-6 seansta daha aydnlk bir göz çevresine ulalabilir.

Göz çevresine lazer tedavisiyle cilt kalitesi artyor

Göz çevresinde, Fraksiyonel Karbondioksit Lazer ve Q Anahtarl Nd Yag Lazer uygulamalar da gençlik etkisi oluturmaktadr. Fraksiyonel karbondioksit lazer, uyguland alanda cildi aniden yüksek scaklklara ulatrp, ciltte termal hasara yol açarak cilt hücreleri arasnda yeni hücre kolonlar oluturur. Tekrarlayan uygulamalar incelen cildin yenilenmesini, koyu renginin açlmasn ve sklaarak eski elastikiyetine kavumasn böylece halkalarn kaybolmasn salar. Q Anahtarl Nd Yag Lazer ise uyguland alanda melanin pigmentinin parçalanarak atlmasn ve cilt kalitesinin artrlmasn salar.

Ultherapy ile halkalara veda edin

Ultherapy uygulamas ile ultrason dalgalar derinin alt katmanlarna younlatrlarak ulatrlr ve yank odaklar oluturur. Oluan kontrollü hasar, cildin altnda doal bir cevab tetikleyerek yeni kolajeni ve elastin liflerini üreten bir yenileme sürecini balatr. Baz hastalar, tedaviden hemen sonra bir ilk etki görür fakat esas sonuçlar, oluan yeni kolajenin ve elastinin cildi gerip, sklatrmasyla 2-3 ay sonra ortaya çkar. Ultherapy ile göz alt çöküklüü ve halkalar ortadan kalkar, morluk kaybolur.

Ana Sayfaya Git