Göz altında oluşan morluklara dikkat

Dr. Fulya Tezel, göz altında oluşan morluklara dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Haberler 19.09.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dermatoloji Uzman Dr. Fulya Tezel, nsanlarn zamanla vücutlarnda meydana gelen baz deiiklikler can skc olabilir. Özellikle bu deiiklikler sürekli açkta olan yüz bölgesinde ise çok daha fazla dikkat çeker. Genellikle yüz bölgesinde meydana ve insanlarn en çok ikayet ettikleri durumlardan bir tanesi morluklardr. Göz alt morluklar d yüzünüzün canlln kaybederek istenmeyen bir görüntü verir dedi.

çok sayda insann ikayetçi olduu bu durumun yaa, uykusuzlua, strese, fazla alkol kullanmna, televizyon ve bilgisayar ekranlarna fazla bakmaya gibi durumlarda art gösterdiini ifade eden Dr. Tezel, nsanlarn görünümünde deiiklik yaratan bu sorun güzel bir muayene ve uygulanacak doru tedavi yöntemleri ile azaltlarak giderilebilir. Göz alt morluk tedavisi ile görünümünüzü deitirerek bu morluklardan kurtulabilirsiniz. Tabi tercih edeceiniz uzman bu konuda oldukça önemlidir diye konutu.

GÖZALTI MORLUKLARI GDERME

Dr. Tezel, göz alt morluklar giderme yöntemleri hakknda u bilgileri verdi:

çeitli muayenelerden geçirilen hastalarn göz alt morluk sebepleri düzgün bir ekilde aratrlmaldr. Bu aratrma sonucunda morluklarda sadece renk deiiklii söz konusu ise morluk olan bölgeye rengi açacak özel kimyasal peeling yöntemi uygulanabilir. Bu tedaviyle birlikte uygulanan baz lazer yöntemleri ise tedavinin baar yüzdesini artracaktr. Lazer yöntemleri günümüzde morluklar için uygulanan en iyi tedavi yöntemleri arasnda gösterilmektedir. Olumlu sonuçlar alnmasnn yannda oldukça hzl olmas sizlere zaman kazandracaktr. Genellikle iki dakikalk dört seans halinde uygulanan lazer yöntemleriyle bir aya kalmaz olumlu sonuç almaya balarsnz. Tedavi yöntemlerinin yannda morluklar gidermek için renk açc kremler kullanlmas faydal olacaktr. çerisinde C, E, K vitaminlerinin youn olarak bulunduu krem çeitleri kullanlarak morluklarn azalmas salanabilir. Ayrca tedavi srasnda bu gibi kremlerin kullanlmas da baar orann yükseltecektir. Farkl tedavi seçenekleri bulunsa da önemli olan hastann iyi bir muayeneden geçirilerek en doru yöntemin belirlenmesidir. Bu sayede göz alt morluklarnzda kurtularak eski güzel görünümünüze kavuabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git