Göz kusuru!

Uzun bir yaz tatili sonrası çocuklarda uzun süre yakına odaklanmanın, ekran karşısında çok vakit geçirmenin gözlerde kırma kusuru gelişmesine etkisi söz konusudur Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Turgay Çetin da yaz tatili döneminde çocukların cep telefonu, tablet ve bilgisayar karşısında ne yazık ki daha fazla zaman geçirdiğinden sağlıklı gözlerde bozulma, gözlük kullanan çocuklarda ise gözlük derecelerinde artış gözlemlendiğini kaydetti. Çetin, okul çağındaki çocukların göz sağlığı ile ilgili şu bilgileri paylaştı;

Haberler 20.09.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzun bir yaz tatili sonras çocuklarda uzun süre yakna odaklanmann, ekran karsnda çok vakit geçirmenin gözlerde krma kusuru gelimesine etkisi söz konusudur Göz Hastalklar Uzman Op. Dr. Turgay çetin da yaz tatili döneminde çocuklarn cep telefonu, tablet ve bilgisayar karsnda ne yazk ki daha fazla zaman geçirdiinden salkl gözlerde bozulma, gözlük kullanan çocuklarda ise gözlük derecelerinde art gözlemlendiini kaydetti. çetin, okul çandaki çocuklarn göz sal ile ilgili u bilgileri paylat

BAARISIZLIIN NEDEN GÖZ BOZUKLUU OLABLR

Göz sal ve örenme performans arasndaki bu iliki herkesçe kabul edilmesine ramen, pek az veli, çocuklarnn okul baars beklenenin altnda olduunda bunun bir göz hastalndan kaynaklanabileceini akllarna getirmektedir. Okul çandaki çocuklarn yaklak dörtte birinin görmeyi bozan bir kusuru olduu düünüldüünde, bu dönemlerde yaplacak göz muayenelerinin ne denli önemli olduu anlalabilir.

GÖZ TEMBELLNDE ERKEN TEHS GÖZÜ KURTARIR

Bu dönemde yaplan muayenelerde göz tansiyonunun durumu, miyop, hipermetrop ve astigmat gibi görme kusurlarnn varl, alk durumu ile göz tembellii balca dikkat edilmesi gereken hususlardr. Bunlar içerisinde belki de en önemlisi göz tembelliinin tespitidir. çünkü göz tembellii zamannda fark edildiinde çok kolay tedavi edilebilecekken 7-8 yalarndan sonra tedavi etmek günümüz koullarnda neredeyse imkanszdr. Tespit edilmeyen göz tembellii ömür boyu kalc görme kaybna yol açabilir.

HPERMETROP VARSA OKUMAYI SEVMEZ

Her çocuun okula balamadan önce göz muayenesinden geçmesi gerekir. Muayenesi ihmal edilen çocukta hipermetropi varsa bu çocuk kitap okumay sevemeyebilir. Sorun öretmen tarafndan fark edilse de geçen sürede çocuun özgüveni kaybolabilir. lkokul çana kadar tamamen normal olan bir gözde, bu yllarda miyopi balayabilir. Baz aileler çocuklarnn gözlüe özendii için ikayet ettiklerini düünebilirler ancak çounlukla, çocukta gerçekten bir görme bozukluu tespit edilir. htiyac olan çocuklar gözlük takar. Ancak ergenlik çanda gözlük yerine kontak lens takmay tercih ederler. Ergenlik döneminde çocuun özgüvenini korumak için gözlükte srar etmemek gerekir. çocuun, doktorun ve ailenin çabas ile lens kullanmna geçmek uygun olur.

Ana Sayfaya Git