Göz makyajı temizliği için bebek şampuanı

Dermatoloji, Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk, göz çevresi için bebek şampuanlarının ideal bir temizleyici olduğunu söyledi.

Haberler 27.08.2017 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Barndrdklar renklendirici, koruyucu ve kvam artrc gibi kimyasallardan dolay makyaj malzemelerinin ciltte uzun süre tutulmamas ve yatmadan mutlaka temizlenmesi gerektiini belirten Dr. Aye Gökçe Tümtürk, deri yaps itibariyle daha hassas olan göz çevresinde daha dikkatli olunmas gerektiine dikkat çekti. Göz çevresini temizlerken kullanlan makyaj malzemelerinde daha dikkatli olunmas gerektiini kaydeden Dr. Aye Gökçe Tümtürk, sözlerini öyle sürdürdü:

MAKYAJ TEMZLEMES

Makyaj malzemesi seçerken, içerii daha organik olan, alerji riski az olanlar tercih etmekte, temizleyici tercih ederken de ayn hassasiyette olmakta fayda var. çerdii kimyasallardan dolay makyaj malzemelerini yüzümüzde ksa tutmaya da dikkat etmek gerekiyor. Ancak özellikle göz çevresinde makyaj malzemesinde buna daha çok dikkat etmek gerekiyor. çünkü göz çevremiz yüzümüzün geneline göre daha hassas bir cilt yapsna sahiptir ve hareketlidir. Örnein gözümüzü her açp kapaymzda hareket eder. O bakmdan söz konusu makyaj malzemeleri gözü de etkileyebilecei için göz çevremizde daha itinal olmamz gerekiyor. Bu bakmdan makyaj abartmamak ve temizlie dikkat etmek lazm.

BEBE AMPUYANI

Göz makyaj temizleyicilerinde temizleyici özellii yüksek ve yumuak formlu temizleyicilerin tercih edilmesi gerektiini vurgulayan Dr. Aye Gökçe Tümtürk, bebek ampuanlarnn ideal bir göz çevresi temizleyicisi olduunu belirtti. Dr. Tümtürk, Sert ürünler makyaj temizlerken cildimize, özellikle kirpiklerimize ve gözlerimize zarar verebilir. Göz için tasarlanm makyaj malzemeleri dnda bebek ampuanlar da makyaj temizlemek için ideal ürünlerdir. Bebek ampuanlarnn formülasyonlar bebek cildine göre yaplmtr ve bu nedenle yumuaktr, hafiftir, durulanmas kolaydr, tahri edici etkisi yüksek deildir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git