Göz muayenesi aceleye gelmez!

En hassas organlardan olan gözlerimiz birçok kişi tarafından ihmal ediliyor. Oysaki göz sağlığı bütün hayat kalitesini etkileyen ve son derece önemli bir durum. Ancak gözlerimizle ilgili ne kadar bilgiye sahibiz? Göz sağlığımız için nelere dikkat ediyoruz? Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Fatih Atmaca, dünyaya daha güzel gözlerle bakmanın püf noktalarını anlattı…

Haberler 30.04.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gerçekletirilecek kapsaml bir göz muayenesi sayesinde gözleri etkileyen rahatszlklarn yan sra eker, yüksek kolesterol, tümör, tiroit, yüksek tansiyon ve baklk sistemini etkileyen pek çok hastaln tehisinin mümkün olduunu belirten Göz Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Öretim Üyesi Fatih Atmaca, Göz muayenelerinden salkl sonuç alnabilmesi için en az 30 dakika ayrlmas art. Bu süreçte mutlaka göz damlas kullanlarak göz diplerinin kontrolünün gerçekletirilmesi gerekiyor. Bu ekilde gerçekletirilen muayeneler rutin hale getirildii takdirde, gözde oluabilecek veya gözden tans koyulabilecek pek çok hastaln da erken tehis ve tedavisi mümkün olabilir dedi.

Salkl kilo korunmal

Doru ve düzenli beslenmenin de göz sal açsndan büyük önem tadna deinen Göz Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Öretim Üyesi Fatih Atmaca, u ekilde açklamalarda bulundu: Omega-3 ya asitleri, C ve E vitaminleri, çinko ve lutein, makula dejenerasyonu ve katarakt riskinizi azaltabilir. Ispanak ve lahana gibi yaprakl yeilliklerle birlikte yal balk, somon, uskumru ve hamsi tüketin. çinko içerii yüksek yiyecekler arasnda et, kabuklu deniz ürünleri, fndk ve badem bulunur. Ayrca, dengeli bir beslenmeye devam ederek ve salkl bir kiloyu koruyarak, Tip 2 diyabet olasln düürürsünüz. Diyabet; görme bozukluu, glokom ve hatta körlüe neden olabilecek kronik bir hastalktr.

Kaliteli bir güne gözlüünüz olsun

Güne gözlüü kullanmnn da gözlerimizi korumada yardmc olacan dile getiren Göz Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Öretim Üyesi Fatih Atmaca, Tpk cildiniz gibi gözleriniz de ultraviyole (UV) korumasna ihtiyaç duyar. Uzun süre güne nlarna maruz kalmak; katarakt, makula dejenerasyonu ve pterygium gibi birtakm hastalklara yol açabilir. Mutlaka UV nlarnn yüzde 99-100ünü engelleyen kaliteli bir güne gözlüü kullann dedi.

Sigaray brakn

Sigara içmek görme sinirinize zarar verebilir, katarakt ve makula dejenerasyonu riskini artrabilir diyen Dr. Fatih Atmaca son olarak u uyarda bulundu: Sigaray brakmak konusunda zorlanyorsanz, bir uzmana danmanz faydal olacaktr. Sadece göz salnz için deil, tüm bedeniniz için sigara içmemeli, içiyorsanz bir an önce brakmalsnz.

Ana Sayfaya Git