Göz Sağlığı İçin Faydalı 6 Besin

İş ve şehir hayatının yoğun temposunda aksatılan düzenli ve sağlıklı beslenme, göz sağlığını da tehdit ediyor.

Haberler 18.07.2018 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salkl ve dengeli beslenmenin vücut direnci kadar göz saln da yakndan ilgilendirdiini dile getiren Op. Dr. Elvan Yalçn, göz sal için faydal olan besinleri sralyor. Op. Dr. Elvan Yalçn, Salkl bir vücudun yolu düzenli ve dengeli beslenmeden geçiyor. Youn tempoda göz ard edilen yemek yeme alkanlklarmz ise özellikle göz salna dorudan etki ederek, tehdit oluturabiliyor. Göz sal için A, C, E vitaminleri ve beta karoten ile zenginletirilmi besinler tüketmek iyi ve kaliteli görü kaplarn aralyor diyor.

çevresel faktörler ve youn i hayat içerisinde aksatlan düzenli ve dengeli beslenme göz sal için de tehdit oluturuyor. Sadece beden sal için deil, göz salmz için de yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Birtakm besinlerin görme kalitesini artracan belirten Op. Dr. Elvan Yalçn Salkl bir vücudun en önemli ihtiyac doru beslenmeden geçiyor. Özellikle göz sal için beta karoten ve A vitamini içeren besinler tüketmek retina ve gözün dier bölümlerinin düzgün çalmasna yardmc oluyor. Uzun süreli göz saln korumak için ise A, C ve E vitaminleri ile zenginletirilmi renkli diyetler yapmak gerekiyor diyor.

Tek bana havuç yeterli deil

Göz sal deyince akla ilk gelen besinin havuç olduunu ancak tek bana yeterli olmadn belirten Op. Dr. Elvan Yalçn Besinlerde bulunan A vitamini ve beta karoten dorudan göz salna fayda salyor. A vitamini deposu havucun yararlarnn yan sra Omega 3 ve 6 ya asitleri ile çinko ve magnezyum gibi mineral zengini besinlerin tüketimi de ilerleyen yalarda görme kayplarn önemli oranda engelliyor ifadelerini kullanyor.

Ispanak, en faydal besin

Gözde oluabilecek hasar en aza indiren ve katarakt gibi rahatszlar önlemede yardmc olan 6 faydal besini paylaan Op. Dr. Yalçn, Özellikle krmz biber ve spanakta bulunan A vitamini gözün gece görüünü ve direnicini artrrken, yaban mersini ve tatl patatesin sahip olduu C vitamini ise gözde katarakt ve makula dejenerasyonu riskini en aza indiriyor. Omega3ler bakmndan zengin somon bal retinann fonksiyonunu koruyan hücre zarlarna yapsal destek salyor. Tamamlayc besinler arasnda en zengin içerie sahip chia tohumlar ise içinde barndrd beta karoten, E ve C vitaminleri makula dejenerasyonunu önlemeye yardmc oluyor diyerek sözlerini tamamlyor.

Ana Sayfaya Git