Gözüne takılan altın platin ile kör olmaktan kurtuldu

DİYARBAKIR'ın Çermik ilçesinde yaşayan ve 5 yıl önce geçirdiği motosiklet kazasında beyin kanamasına bağlı yüz felci geçiren Hamza Demirci'nin (37) kapanmayan sol göz kapağı, takılan altın platin ile kapandı. Operasyonla Demirci'nin kör olma riskinin ortadan kaldırıldığı belirtildi.

Haberler 16.02.2018 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çermik ilçesinde yaayan 3 çocuk babas demirci ustas Hamza Demirci, 5 yl önce Elazn Maden ilçesi yaknlarnda motosikleti ile kaza yapnca beyin kanamas geçirdi. Kaza sonras yaanan beyin kanamas ile yüz felci geçiren Demirci, sol göz kapa açk kald için ne uyuyabildi ne de rahat banyo yapabildi. Birkaç salk merkezi ve hastaneye bavuran Hamza Demirci, bir sonuç alamazken, son olarak çermik Devlet Hastanesinde Kulak Burun Boaz uzman operatör Doktor Sedat Rüzgara gitti. Maddi imkanszlklar yüzünden skntl günler geçiren ve gözü nedeniyle çalamaz duruma gelen Hamza Demirciye, Kaymakamlk ve Devlet Hastanesi sahip çkt.

GÖZÜ KÖR OLMA NOKTASINA GELD

Hastanede operasyonun yaplabilmesi için gerekli olan altn platin kapa alma konusunda Kaymakamlk Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfna bavuran Demircinin talebi kabul edildi ve Kaymakam Mehmet erif Olçan talimat ile altn platin satn alnd. Hamza Demircinin göz kapana baarl bir operasyon ile altn platini yerletiren doktor Sedat Rüzgar, operasyonun çok baarl geçtiini söyledi. Dr. Rüzgar, Hasta bize gelmeden önce birkaç merkeze bavuru yaptn örendik. Hastamzn gözü kapanmad için gözünde kuruluk balamt ve bu yava yava kör olma noktasna gelmiti. Hastamzn maddi durumu yetersiz olduundan hastanemiz ve Kaymakamlk i birlii yaparak göz kapa için gerekli olan altn platini temin ettik ve baarl bir operasyon ile hastamz salna kavuturduk. Hastamz, tpk kazadan önceki gibi iine gidebiliyor, sosyal hayatn devam ettirebiliyor. Bu tür operayonlarda altn platin kullanmamz gerekiyor dedi.

Hamza Demirci, kendisine operasyonu gerçekletiren Dr. Sedat Rüzgar ve 560 lira deerindeki altn platini alan ilçe Kaymakam Mehmet erif Olçaa teekkür ederek, Yüzümü hissetmiyor, gözümü kapatamyordum. Birkaç merkeze bavurdum sonuç alamadm ve son olarak Sedat Beyin yanna geldim. Kaymakamlk altn platini temin etti, doktorum da ameliyatm yapt ve dört dörtlük oldu. Eline koluna salk. Dükkanda rahatça kaynak yapamyordum. çünkü, gözümü kapatamadm için duman gözüme kaçyordu ve gece rahatszlk veriyordu. Banyo yaptm zaman da elimi kapatp suyu bama döküyordum. imdi ise rahatça ykanabiliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git