Gözyaşı kanal tıkanıklığında lazer tedavisi

Op. Dr. Lale Geribeyoğlu, göz yaşarması, ağrı, kızarıklık ve şişlik ile kendini belli eden gözyaşı kanal tıkanıklığının, yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Haberler 27.05.2022 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hastaln durumuna göre ilaç tedavisi ve Lazer uygulamas gerçekletirdiklerini belirten Op. Dr. Lale Geribeyolu, operasyonun baarl sonuçlar verdiini dile getirdi.

Dr. Geribeyolu, Gözya kanalnn travma, tekrarlayan enfeksiyonlar ya da yapsal sebeplerle tkanmas neticesinde ar sulanma ve çapaklanma ikyeti ile kendini gösteren bu hastaln tedavisinde cerrahi uygulama gerekebilir. Dardan ya da endoskopik (burun içinden) yaklamlar ile gerektiinde lazer sistemleri de kullanlarak gözya kanal yeniden yaplandrlr. %90-95 orannda baarl olan bu ameliyatlarn sonrasnda 2-3 günlük bir dinlenme ile günlük hayata kolayca dönülmesi de mümkün olabilmektedir. Göz ya kanal tkanklnda ameliyatlar artk lazerle de burun içinden yaplabilmektedir. yileme hzl ve iz brakmadan olmaktadr diye konutu.

Hastalar hemen normal hayatna dönebilir

Gözya kanal tkankl hakknda bilgi veren Op. Dr. Lale Geribeyolu, Akut durumda kese bölgesinde ar, kzarklk ve ilik vardr. Hemen antibiyotik tedavisine balanr. yiletiinde artk kalc tkanklk vardr ve ameliyat gerekir. Kronik gözya kanal tkankl göz sulanmas ve gözya kesesi iltihabna neden olur. Kronik gözya kanal tkanklndan sulanma ve baskyla cerahat vardr. Tek çare ameliyattr. Ameliyat burun içinden yaplr. Darda iz brakmadndan burun içinden yaplan ameliyat tercih edilir. Ameliyat genel anestezi altnda yaplr ve ortalama 30-40 dakika sürer. Ameliyattan sonra hastanede yatlmasna gerek yoktur. Hasta iyi hissettiinde evine gidebilir. Ameliyat sonrasnda yüzde ilik olmaz, hastalar hemen normal hayatna dönebilir. ifadesini kulland.

Teknolojinin gelimesiyle birlikte göz ya kanal tkankl tedavisinin de kolaylatn kaydeden Geribeyolu, Endoskopik yöntemlerle, cilt kesilmeden, iz kalmadan, kanama olmadan göz ya kanal tkankl ameliyat yaplmaktadr. Ameliyat srasnda ve sonrasndaki sürecin daha rahat olmas sebebiyle yal hastalar dahi rahatlkla ameliyat olabilmektedir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git