Grip aşısı ücretsiz!

Sağlık Bakanlığının temin ettiği grip aşıları eczanelerde ücretsiz verilecek

Haberler 01.01.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl tarafndan temin edilen grip alarnn eczanelerden vatandalara ücretsiz olarak verilecei, bunun için vatandalarn daha önce olduu gibi e-Nabzdan durumlarn kontrol ederek, reçeteleriyle eczanelere bavurmalar gerektii belirtildi.

Salk Bakanl Türkiye laç ve Tbbi Cihaz Kurumunun internet sitesinden Tüm hekim ve eczaclarmzn dikkatine balkl bir duyuru yaymland.

Duyuruda, Kovid-19 salgn sürecinde vatandalarn, bata risk gruplar olmak üzere mevsimsel grip asna en ksa sürede ulamasnn amaçland vurguland.

GRP AISI ÜCRETSZ

Bu dorultuda Salk Bakanl tarafndan temin edilen grip alar eczanelerden vatandalarmza ücretsiz olarak ulatrlacak olup, bunun için daha önce olduu gibi e-Nabzdan durumlarn kontrol ederek reçeteleriyle eczanelere bavurmalar gerekmektedir. ifadesine yer verilen duyuruda, unlar kaydedildi:

Hekimlerimizin, ücretsiz grip as reçetelerini Halk Sal Grip As ön eki bulunan alardan seçerek, sadece Reçetem Sisteminden reçetelendirmeleri gerekmektedir. Matbu reçeteler kabul edilmeyecektir. Eczaclarmzn, ücretsiz grip as reçetelerini sadece Reçetem Sistemi üzerinden karlamalar gerekmektedir. Daha önce olduu gibi reçete girildiinde laç Takip Sisteminde (TS) eczaneler için a temin kotas oluturularak a, ecza depolarndan ücretsiz temin edilecektir.

Ana Sayfaya Git