Gripliyken macunu fırçaya değdirmeyin

Havalar iyice soğumaya, hastalıklar kapıyı çalmaya başladı. Grip görülme oranları da gün geçtikçe artıyor... Gripliyken ellerinizi sık sık sıvı sabun ile yıkamaya özen gösteriyorsunuz, peki ya diş fırçanızın hijyenine aynı önemi veriyor musunuz?

Haberler 19.10.2017 - 08:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Hekimi Pertev Kökdemir, Gripliyken di macununu frçaya dedirmeyin. Gripten sonra di frçanz mutlaka deitirin diyerek uyaryor.

FIRçANIN ÜZERNDE VRÜSLER BRKR

Di Hekimi Pertev Kökdemir, gripten sonra neden di frçasnn deitirilmesi gerektiini ise u sözlerle açklyor: Grip geçiren hastalarda grip süresince kullanlan di frças üzerinde bu hastala sebep olan virüsler bol miktarda birikir. Bakterilerden farkl olarak virüsler vücut dnda da çok uzun süre canllklarn sürdürebilirler ve tekrar uygun ortam bulduunda hastala sebep olurlar. Bu nedenle grip olduunuzda kullandnz di frçasn hastal atlattktan sonra yenisi ile deitirmek; vücudunuzun nekahet döneminde tekrar youn ekilde virüslere maruz kalmasn engelleyecektir. Ayrca grip olduunuz sürece kullandnz di macununu frçann üzerine skarken tüpün aznn frçaya dedirilmemesi de doru bir davran olacaktr.

Ana Sayfaya Git