Guatrda erken teşhis önemli

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlhami Beyaztaş, boynun ön kısmında endokrin organlarının bir parçası olan tiroid bezinin görevinin vücut için elzem olan bazı hormonları ürettiğini, tiroid bezi hastalığına yakalananların vakit kaybetmeden cerrahi müdahale için karar vermesi gerektiğini kaydetti.

Haberler 02.01.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beyazta öyle konutu: Tiroid bezi hastalklarnn en önemlisi cerrahi açdan baktmz zaman zehirli guatr ve nodül dediimiz yaplardr. Biz cerrahiye hastay iki nedenden dolay gönderiyoruz. Bunlardan bir tanesi zehirli guatr. çünkü tedavi edilmezse zehirli guatr bir süre sonra tüm vücudu etkilemeye balyor, hipertansiyon oluturuyor. Kalbe, böbreklere ve dier bütün organlara zarar vermeye balyor.

GUATRDA ERKEN TEHS

O yüzden bunun erken tehisi ve bir an önce de tbbi ve cerrahi müdahalelerinin yaplmas hastann gelecek yaants ve sal açsndan çok önem arz ediyor. Bir de tiroid bezinin dier bir yönü nodül dediimiz yaplar. Bu nodül yaplar sebebi tam belli olmayan tiroid bezi. çünkü hormonal bir organ olduu için kiinin beslenme alkanlklar vücudun beyin tarafndan oluturulan hormonlarn ar üretilmesi veya beyinin kendisinde tümoral bir yapnn olumas, ar hormon salglatmas bu tiroid bezini büyütüyor. Tiroidin vücutta bulunduu bölge çok önemli bir bölge, damar ve sinirlerin geçtii bir bölge.

CERRAH MÜDAHALE

O yüzden de cerrahisi birden fazla yaplmas büyük riskler oluturmakta. Onun için kararn çok iyi verilmesi gerekiyor. Karar neye göre veriyoruz. Bizim için nodülün çap önem arz ediyor. Mesela bir santim ve üzerindekilere biz mutlaka cerrahi öneriyoruz. Neden? çünkü malin olma ihtimallerini düünerek bir an önce yaplmasn istiyoruz. Nodülün tamamen çkartlmas gerekir ki, malin olma ihtimali nedeni ile tamamen temizlenmi oluyor doku ve hasta bir daha ameliyat olmam oluyor. Biz Özel Konya Hospital olarak tiroid cerrahisine balayacaz ve hastalarmzn bu konuda tercih etmelerini istiyoruz.

Op. Dr. lhami Beyazta, hemoroid, tiroid (guatr), safra kesesi hastalklar, mide-barsak hastalklar, karacier-dalak hastalklar, meme cerrahisi, kask ve göbek ftklar, kitleler ve benler, kl dönmesi, endoskopi-kolonoskopi hastalklar ile ilgili Özel Konya Hospitalde hasta kabulüne baladn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git