Güçlü bağışıklık sisteminin sırrı: bal ve propolis kürü

Koronavirüs salgının yanı sıra kış mevsiminin kendini hissettirmeye başladığı şu günler de zayıflayan bağışıklık sistemi hastalıkların habercisi oluyor. Havaların soğumasıyla birlikte de soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon ve üst solunum yolu rahatsızlıkları toplumun sağlığını tehdit etmeye başladı.

Haberler 06.11.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzmanlar hastalklarn önlenmesi açsndan baklk sisteminin güçlendirilmesi gerektiine dikkat çekiyor. Dünyann en saygn eitim kurumlarndan Oxford Üniversitesinin yapt aratrmada baln piyasadaki antibiyotik ve ar kesicilerden ortalama yüzde 36 daha etkili olduu ispatlanmtr. Özellikle toz propolis ile kartrlarak tüketildiinde etkisi çok daha güçlü hale geliyor. Bal Gurmesi Ahmet Baran Aksoy, bal ile propolisin doru kullanmn ve insan vücuduna faydalarn anlatt.

K mevsimine geçi yaparken, souyan havayla birlikte solunum yolu enfeksiyonlar da artmaya balad. Uzmanlar mevsim geçilerinde hastalanmamak için baklk sisteminin güçlü tutulmas konusunda vatandalar uyaryor. Güçlü bir baklk sistemi için de doal ürünler kullanmak gerekiyor. Zengin içeriiyle doal gdalar arasnda büyük öneme sahip olan ve piyasada bulunan tüm antibiyotiklerden çok daha etkili olduu Oxford Üniversitesi tarafndan yaplan testler ile ispatlanan bala olan talep giderek artyor.

Güçlü bir baklk sistemi için baln çok etkili olduunu belirten Bal Gurmesi Ahmet Baran Aksoy, propolis ve bal ile yaplan karmlarn çok daha güçlü olduunun altn çiziyor. Bal Gurmesi Aksoy, Bal ve ar ürünleri insanlarn doada tüketebilecei en kymetli gdalarn banda geliyor. Oxford Üniversitesi, baln üst solunum yolu hastalklarna kar antibiyotik ve ar kesicilerden ortalama yüzde 36 daha fazla etkili olduunu ortaya koydu. Ayrca aratrmalara göre baln iyileme sürecini kimi durumlarda 2 güne düürdüünü ve öksürüü yüzde 50 azaltt saptand. Baln etkisini daha da artrmak için propolis ile doru kartrlp tüketilmesi gerekmektedir. ifadelerini kullanyor.

PROPOLS NEDR?

En güçlü takviye gdalardan biri olarak kabul edilen propolis ne olduunu Bal Gurmesi Aksoy u sözlerle açklyor: Propolis, yapkan, reçinemsi bir maddedir. Bal arlar farkl bitkilerden topladklar bu maddeyi kovanlarna getirirler. Arlar, kovanlarn d etkenlerden, mikroorganizmalardan ve dier zararllardan korumak için Propolis ile kaplarlar. Propolis kovandaki larvalara, mantar ve bakterilere kar antibiyotik etki gösterir. Doal yollarla toz haline getirilen bu özel madde bal ile kartrlarak tüketilmelidir.

BAL VE PROPOLS NASIL KULLANILIR?

Türkiyenin Bal Gurmesi Ahmet Baran Aksoy, salgn hastalklara kar bal ve propolis karmnn u ekilde kullanlmas gerektiini söylüyor: Ar ürünlerinden hazrlanacak tüm karmlarda öncelikle doal, saf ve katksz ürünler kullanlmaldr. Doallndan emin olduumuz her bir çorba ka ham bal için yarm çay ka katksz toz propolis eklenmelidir. Karmlar hazrlanrken asla metal kak kullanlmamaldr. Hazrlanan karm cam kavanozda, serin ve rutubetsiz bir yerde, oda scaklnda saklanmaldr. Sabahlar aç karnna düzenli ekilde tüketilmelidir.

Ana Sayfaya Git