Güçlü Kemiklere Sahip Olmanın Kolay Yolu

Yaşımız ilerledikçe kemiklerimizdeki protein örgüsü seyreliyor. Yaşlanan kemiklerimizin kalsiyum ağırlıklı mineral maddesi azaldıkça, daha kolay kırılır hale geliyor.

Haberler 18.05.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beslenme ve Diyet Uzman Diyetisyen Derya Fidan, güçlü kemiklere sahip olmann on altn yolunu sizler için açklad.

Yourt ve sert peynirler gibi süt ürünlerini daha sk tüketin; kalsiyum kazanmz artrn.

Daha fazla sebze tüketin. Özellikle kaln yaprakl yeil sebzeleri, marulu, semizotunu, yeilbiberi, spana, dereotunu sofranzdan eksik etmeyin.

D Vitamininiz 20nin altndaysa mutlaka D vitamini destei aln ve mümkünse daha sk günelenin. D Vitamininden zengini yal balk (ve klç ile birlikte tüketilebilen küçük balklar, mesela hamsi) tercih edin. Doru bir ekilde daha çok günelenin.

Magnezyum zengini gdalardan istifade etmeyi unutmayn. Örnein; ceviz, kabak, ay çekirdei, fndk ve badem tam anlamyla kalsiyum depolardr.

HAYVANSAL PROTENLER

Hayvansal protein tüketimini abartmayn. Bitkisel proteinlerden de faydalanmak çok önemlidir: Yüksek proteinli diyetlerin kalsiyum kaybn artrdn unutmayn.

Vitamin kullanm için doktorunuza bavurun: K12, D vitamini, kalsiyum, magnezyum ve çinko gibi takviyelerden bilinçli olarak istifade etmek size çok ey kazandracaktr.

Egzersiz yapmay (özellikle direnç egzersizleri) ihmal etmeyin; yürüyüte hafif ve ölçülü arlk egzersizlerinden de faydalann

Kolajen destei aln. Kemikli tencere etleri, paça çorbas, sakatat gibi kolajen zengini besinlerden faydalann

Tuzu azaltn. Fazla tuz, fazla protein gibi etkiliyor, idrarla kalsiyum kaybn artryor.

Sigaradan uzak durun. Kahveyi, çay azaltn. Kafeinden zengin kolal içecekleri asla tüketmeyin.

Ana Sayfaya Git