'Gül, bağışıklığı güçlendiriyor'

Doç. Dr. Sabri Erbaş, gül suyunun ateş düşürücü etkisi olduğunu ve uzun süreli kullanımlarda ciltte bağışıklığı güçlendirdiğini söyledi.

Haberler 06.04.2020 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erba, Gül suyu özellikle 0-6 ya grubu çocuklar atelendiinde srt, aln ve boyun bölgesi gül suyu ile slatldnda ate düürücü bir etkendir. Gül suyu çok özel ürünlerden bir tanesi. Yani gül doann bize verdii en güzel nimetlerden bir tanesi. Geçmiten günümüze kadar hep gdalarda, kozmetikte, tpta kullanlmaktadr. çinde yüksek oranda içerikler var.

GÜL BAILIKLII GÜçLENDRR

Ayn zamanda A, B, C ve E vitaminleri barndryor. Koku molekülleri var. Bunlarn etkinlii oldukça yüksek ve uzun süre kullanmlarda gül suyunun ciltte ve vücutta baz bakl güçlendirici etkisinden tutun cilt yenileyici, hücre yenileyici birçok özellii mevcut. Bunlardan biri ate düürücü etkisi. Bu özel bileikler cilt hücrelerinin aktivasyonunu hzlandrarak, ate düürücü etkinliini salayabiliyor dedi.

Gül suyunda alkol orannn yüzde 4- 5 orannda olmasndan dolay dezenfektan özelliinin bulunmadn kaydeden Doç. Dr. Erba, alkol orannn çok düük olmas nedeniyle antiseptik etkisinin ise oldukça az olduunu aktard.

Ana Sayfaya Git