Gülerken diş etleriniz görünüyorsa dikkat

Yrd.Doç.Dr. Özcan Çakmakçıoğlu, gülerken dişetlerinin görünmesi durumunda hekime başvurulması gerektiğini söyledi.

Haberler 16.09.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Tedavisi Uzman Yrd.Doç.Dr. Özcan çakmakçolu, Güzel bir gülümseme ancak di eti ve dilerin tamam bir harmoni oluturduunda di estetii olabilir. Di etleri soluk pembe ve dilerine üzerine doru bçak srt eklinde uzanarak doal bir görüntüye sahip olmaldr. Bir bireyin dileri ne kadar güzel olursa olsun çevresindeki di etleri salksz ve düzensiz ise kesinlikle estetik bir alg oluturmaz. Bu sebeple di etleri her türlü protetik tedaviden önce muhakkak deerlendirilmeli ve tedavi edilmelidir dedi.

D ETLERNZ GÖRÜNÜYORSA

Baz durumlarda salkl olsa dahi olmas gerekenden fazla gözüken di etlerinin di estetii ile uzak bir görüntü oluturabildiini ifade eden Yrd.Doç.Dr. çakmakçolu, Bu gibi durumlarda di etleri bazen altndaki kemie de müdahale edilerek ekillendirilir ve bu ilemden yaklak 6-8 hafta sonra di dokusu estetik ilemleri yaplr.Bu beyaz ve pembe estetiin optimum seviyede birbirlerini karlamasn ve sonucunda da mükemmel estetii oluturur diye konutu.

Di etlerine yaplan bu ilemlerde esas olarak bir kaç yolun izlenebildiini kaydeden Yrd.Doç.Dr. çakmakçolu, Rutin olarak uygulanan yöntemde di etleri biraz syrlr altndaki kemik düzensizlikleri ortadan kaldrlr ve di etleri uygun yeni pozisyonlarna dikilir. Genel olarak ilem arsz ve bakm kolaydr. yileme ksa sürede gerçekleir. Bu ilemlerde iyilemenin salkl ve hzl olmasn salamak amacyla genellikle dental lazer uygulanlmas ise rutin bir ilem olarak hayatmza girmi durumdadr açklamalarnda bulundu.

Ana Sayfaya Git