Gülüşünüzü tasarlayın!

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Onur Ademhan, herhangi bir nedenle diş ve diş etlerinin görünümü bozulan hastaların, teknolojiden yararlanarak yüzüne en yakışan ve gereksiminlerine uygun estetik gülüşe kavuşturulabileceğini söyledi. Uzman Dr. Ademhan, dijital estetik gülüş tasarımının her aşamasında hastanın da sürece dahil olduğunu ve tedavi bittiğinde nasıl bir gülüşü olacağını bilerek koltuğa oturduğunu kaydetti.

Haberler 03.04.2021 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kiilerin estetik ihtiyaçlarnn birbirinden farkl olabileceini ifade eden Dr. Ademhan, bu nedenle herkesin gülü tasarmnn da kendine özgü yaplmas gerektiini kaydetti. Az Di ve çene Cerrahisi Uzman Dr. Onur Ademhan öyle devam etti:

Gülü tasarm yaplrken, yüz hatlar, ya ve cinsiyetin yan sra kiinin beklentileri de göz önüne alnr. Bu nedenle bir veya birkaç tedavi yönteminden yararlanlr. Bunlar di beyazlatma, di eti estetii, di implant, porselen lamina kaplama, zirkonyum ve porselen kronlarn uygulanmasdr. Bu teknikler kullanlarak dilerdeki renklenme sorunlar, çarpklklar, düzensiz dizilim düzeltilir. Eksik diler tamamlanr. Kiinin gereksinimine göre ekillenen tedavinin süresi de buna göre deiir. Genellikle 2-3 haftada tamamlanr.

Dijital gülü estetiinin sportif, çekici ve entelektüel diye üç türü olduunu kaydeden Uzman Dr. Onur Ademhan, Sportif gülü tasarmnda orta kesici dilerin boyu, yan kesici dilere göre daha uzun tasarlanr. Amaç, kiiye dinamik bir hava katmaktr. çekici gülü tasarmnda, ön diler vurgulanarak kiinin genç ve çekici bir görünüm kazanmas hedeflenir. Entelektüel gülüü ise genellikle orta yallar ister. Dilerin tümü ayn boyda tasarlanr diye konutu.

ÖNCE BLGSAYARDA SONRA AYNADA

Uzman Dr. Ademhan, dijital gülü tasarm için gelimi bilgisayar yazlm kullanldn hatrlatt. Tedavi balamadan önce hastann fotoraf ve görüntü kaydnn yapldn, bunlarn bilgisayara aktarldn söyleyen Ademhan, Kii kavuaca gülümsemenin sanal halini bilgisayar ekrannda görür. Sonra oluturulan model, hastann aznda denenir. Tedavi tamamlandnda aynadaki görüntüsünün nasl olacan tahmin etmek zorunda kalmaz, gözleriyle görür. Houna gitmeyecek bir sürprizle karlamayacan, istek ve beklentilerine kavuacan bilerek tedaviye güvenle balar dedi. Ademhan, dijital gülü tasarmnn baarsn artrmak amacyla baz vakalarda, dudak ve yüzün baz bölgelerine dolgu yaplarak gülüün ön plana çkarldn da kaydetti.

KMLERE UYGUN

Uzman Dr. Onur Ademhan, görüntüsünü beenmedii için konumasn ve gülüünü gizleyen, dilerinin renginden ve eklinden mutlu olmayan herkesin dijital gülü tasarm aday olduunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git