Günde 60 gram ceviz hayat kurtarıyor

Louisiana State Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre her gün küçük bir paket ceviz yiyerek en yaygın görülen hastalıklara meydan okuyabilirsiniz.

Haberler 30.07.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fareler üzerinde 10 hafta süren deneyler günde sadece 60 gram, aa yukar 28 yarm cevizin kalp krizi, kanser ve bunama riskini azalttn ortaya çkard.

Bu, cevizin en ifal gdalardan bir tanesi olduunu kantlayan ilk aratrma deil. Ancak neden bu kadar faydal olduu iyi bilinmiyordu. Yeni aratrma buna açklk getirdi.

Kalp hastalklar, kanser ve bunama bata olmak üzere birçok hastaln merkezinde kronik inflamasyon yer alyor. Aratrmann sonucuna göre ceviz anti-inflamatuar özellie sahip iyi bakterilerin büyümesine yardmc oluyor. Her gün küçük bir paket ceviz yiyerek midenizdeki iyi bakterilerin çoalmasn salayarak sindirim salnz destekleyebilirsiniz.

Profesör Lauri Byerley, Mide sal vücudun geri kalannn salyla balantl. Aratrmamz cevizin mideyi deitirdiini gösteriyor. Bu da cevizin kalbe, beyne ve vücudun tamamna nasl pozitif etki ettiini açklyor. diye aratrmay özetledi.

Ana Sayfaya Git