Günde iki kez diş ipi kullanın

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, planlanan hamileliklerde, hamilelik öncesinde mutlaka ağız ve diş sağlığı kontrolünden geçilmesi gerektiğini, teşhis edilen sorunların da en kısa sürede tedavi edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Haberler 11.05.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Hekimi Pertev Kökdemir, Hamilelik döneminde yaanacak az ve di sal problemleri anne adayn olduu kadar, bebein saln da yakndan ilgilendiriyor. Dolaysyla di hekimi kontrolleri hamilelik döneminde daha da önemli hale geliyor diyor.

Hamilelik döneminde günlük az ve di bakmna her zamankinden daha özenli ve dikkatli ekilde devam edilmeli diyerek uyaran Di Hekimi Pertev Kökdemir; hamilelik döneminde di bakmnda dikkat edilmesi gerekenleri anlatt

Hamilelik srasnda yaanan hormonal deiimler di eti hastalklar bata olmak üzere, di çürüklerine ve dier pek çok az sal problemlerine zemin hazrlyor. Di Hekimi Pertev Kökdemir, Kadnlarn en çok di kayb yaad hamilelik döneminde meydana gelen di ve di eti problemleri, bebein düük arlkta doma olasln da artryor diyerek anne adaylarn uyaryor.

TÜKÜRÜKTEK AST MKTARI ARTIYOR

Hamilelikte yaanan hormonal deiimlerle birlikte anne adaynn tükürüündeki asit miktarnda art meydana geliyor. Yine gebelik döneminde yaanan kusmalarda da di ve di etleri youn aside maruz kalyor. Hormonal deiimler, gebelik öncesinde var olan di eti problemlerini daha da alevleniyor. Az gargaralar ya da lk tuzlu su ile gargara yaplarak di etleri rahatlatlmal, kusma oluyorsa, az hemen bol suyla çalkalanmaldr. Kusmadan hemen sonra deil, yarm saat sonra diler frçalanmaldr.

DLER KANIYOR DYE FIRçALAMAYI BIRAKMAYIN

Diler frçalanrken zaman zaman kanamalar meydana gelebilir. Dilerinin kanad gören baz anne adaylar panie kaplarak di frçalamaya ara veriyor. Frçalanmayan dilerin üzerinde biriken bakteriler; di etlerinde imeye ve kzarmaya sebep olabilir. Günde iki kez di frças ve di ipi kullanp etkili di bakm yaplarak, plak birikimi engellenmelidir.

Anne adaynn özel bir durumu veya bir hastal yoksa hamilelik döneminde di tedavisi, di çekimi gibi ilemlerin yaplmasnda saknca yoktur.

Ana Sayfaya Git