Güne erken başlamak!

Zamandan daha verimli yararlanabilmenin en önemli yöntemlerinin başında güne erken başlamak geliyor. İşte güne erken başlamak isteyenlere öneriler...

Haberler 16.04.2017 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güne erken balamak en önemli motivasyon ve mutluluk kaynaklarndan biri. Sabah erken kalkarak kendinize çok daha fazla zaman ayrabilirsiniz. Uzmanlara göre güne erken balayanlar yapt ite baarl olma ve hayata pozitif bakma gibi konularda dierlerine göre bir adm önde. te güne erken balamak isteyenler için öneriler:

1. Erken uyuyun

Güne erken balamann ilk yolu tabii ki erken uyumak. Gününüzü daha verimli hale getirmek için erken uyuma ve erken kalkma alkanl edinmenizde fayda var. Güne ne kadar erken balarsanz o kadar çok i halledebilme ansnz olur.

2. Uyannca bir bardak limonlu su ve elma

Sabah kalknca hemen aylmak için birkaç damla limon sklm bir bardak lk su ve bir elma yemek yeterli. Elma kahveden daha fazla kafein içerdii için güne hzl balamada daha salkl ve etkili bir yöntem saylyor. Limonlu su ise metabolizmay hzlandrarak güne daha canl balamanza yardm eder.

3. Yatmadan önce du aln

Yatmadan önce du almak, hem daha deliksiz bir uyku uyumanz salar hem de sabahlar du amak için zaman harcamanzn önüne geçer. Yatmadan önce alnan du sayesinde rahatlayan bedeniniz daha rahat uykuya dalmanza ve vaktinde uyanmanza yardmc olur.

4. Geceden kyafetlerinizi hazrlayn

Her sabah ie gitmeden önce kyafet derdinden kurtulmak için ertesi gün ne giyeceinizi bir önceki geceden hazrlamak harika bir fikir. Bu sayede ne giyeceinize rahatça karar verebilir ve sabah vakit kaybetmeden hazr olabilirsiniz.

5. Yaplacaklar listesi hazrlayn

Güne erken balamak ve zaman verimli geçirmek için ertesi gün yapmanz gereken ileri not etmek iyi bir fikir. Yaplacak ilerinize öncelik sras vermek ve detaylar unutmamak için bir liste yapmak hem size zamandan tasarruf olarak geri döner hem de daha rahat bir uyku uyumanz salar.

6. Perdelerinizi açk renk seçin

Sabahlar güne klaryla uyanmak harika bir histir. Günein enerjik nlar sayesinde güne erken balayabilir ve kendiniz daha canl hissedebilirsiniz. Bu nedenle yatak odanzda perdelerinizi açk renk seçmenizde fayda var.

7. Alarmnz asla kapatmayn

Sabah erken kalkmak için alarm kurduunuzda alarmnz kapatmak yerine hemen uyanmaya ve yepyeni bir günü karlamaya hazrlann. Erken kalkmay alkanlk haline getirirseniz bir süre sonra alarm kurmak zorunda bile kalmazsnz.

Ana Sayfaya Git