Güneş gözlüğü kullananlar dikkat!

Yazın yaklaşması ile güneş gözlüğü alımı da arttı. Ancak Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, sahte gözlük alımları ile ilgili önemli uyarılarda bulundu...

Haberler 28.05.2017 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güne nlarnn göze verdii zararlarn içinde katarakt ve sar nokta hastal özellikle önem tayan ve görmeyi ileri derecede bozan hastalklar olduunu belirten Göz Hastalklar Uzman Op.Dr. eyda Atabay, sahte marka güne gözlüklerine dikkat edilmesi konusunda uyarlarda bulundu.

Göz Hastalklar Uzman Op.Dr. eyda Atabay, Bu nedenlerle güne nlarndan korunmak oldukça önemlidir. Bu konuda yaplmas gereken mutlak suretle güne gözlüü takmaktr. 3 ya üzeri her insana mutlaka güne gözlüünü takmasn önermekteyiz. Ancak burada güne gözlüünün özellikleri oldukça önemlidir. UV nlarna kar koruma yüzdesinin yüksek olmas özellikle önemlidir dedi.

Seyyar satclarda veya kyafet maazalarnda satlan sahte güne gözlüklerinin d görünü açsndan çok güzel ve gösterili olabilse de cam kalitesi açsndan oldukça zayf olduunu ifade eden Op.Dr. Atabay, UV korumasnn genelde içermediklerini ve ayrca cam homojenlikleri bozuk olabilecei için refraksiyon kusuru ortaya çkarabilmekte olduunu söyledi.

Op.Dr. eyda Atabay, Tüm bu nedenlerden dolay hastalarmza sadece yaz aylarnda deil, güneli günlerde günee kar koruma amaçl mutlaka güne gözlüü takmalarn ancak güne gözlüklerini mutlaka optik maazalarndan almalar önermekteyiz. Özellikle 3 yandan büyük çocuk hastalarmzn da güne gözlüü takmalarnda ve çocuk güne gözlüklerinin de yine optik maazalardan almalar gerektiini özellikle vurgulamak isterim eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git