Güneş lekeleri güzelliği gölgeliyor !

Güneş lekeleri, korunmasız olarak maruz kaldığımız güneş sonrası cildimizde oluşan can sıkıcı cilt sorunlarından birisidir. Estetik Hekimi Doktor Jale Şenyurt konu hakkında bilgiler verdi.

Haberler 19.08.2018 - 12:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Leke tedavisi, lekenin neden olutuuna, kiinin cilt tipine ve mevsime göre deiiklik göstermektedir. Kozmetik ürünler, kontrolsüz günelenmek, solaryum ve yüz bölgesinde sir ada kullanlmas sonucunda yüzde lekeler youn olarak görülmektedir.

Günei ikiyüzlü bir dost olarak görmekte fayda var. Güne lekelerine dikkat etmek gerekiyor. Yaz sonras ortaya çkan farkl renk tonlarndaki lekeler ve çiller, sonrasnda hayatnz zorlatrabiliyor. Güne nlarnn cilt üzerinde yaratt en belirgin etki kahverengi lekelerdir.

Cildin savunma mekanizmalar ne kadar güçlüyse, lekelenmeye kar da o kadar dirençlidir. Gençlik yllarnzda saatlerce güne altnda kalsanz bile cilt kendini onarmay baarr. Cilde rengini veren melanin pigmentleri, ultraviyole nlar yüzünden artar ve melanin üreten hücrelerin cildin baz yerlerinde birikmesiyle lekeler oluur.

CLDN SAVUNMA MEKANZMASI

Kimyasal peeling yöntemi, tazeliini, parlakln kaybetmi ve lekelenmi cildin üst tabakasnn deimesini amaçlar. Cildin daha alt tabakalarnda yeniden bir yaplanma sürecini balatp daha genç ve salkl, lekesiz ve homojen bir derinin ortaya çkmasna yardmc olur. Kimyasal peeling ilemiyle, lekeler tedavi olurken ayn zamanda cildin gençlemesi de amaçlanr. Cildin sklamasyla beraber yüzeyel krklklarda azalma salanr. çok sayda kimyasal peeling ajan olmakla birlikte en sk kullanlanlar meyve asitleri, glikolik asit içeren alfa hidroksi asitler (AHA), triklosetik asit (TCA), salisilik asit, jesner solüsyonu ve kombinasyonlardr.

LEKELERN TEMZLENMES çN

Tedavi hastann yüzündeki lekelerin derinliine göre belirlenir. Lekeler yüzeyselse meyve asitleriyle yaplan peeling yeterli olacaktr. Yüzeysel peelingler 2 haftada bir uygulanmak suretiyle 6 seans kadar planlanabilir. Lekeler, cildin daha alt katmanlarndaysa yumuak peeling tedavileri yetersiz kalacaktr. Bu durumda cildin alt katlarna kadar inebilen TCA peeling tedavisini uygulanr. TCA peelinglerde ciltte 3-7 gün süren kzarklk ve soyulma görülebilir. Cildin soyulmasnn ardndan mutlaka güne koruyucu kremler kullanlmaldr.

Cilt lekelerinin özellikle younlat sonbaharda, cilde bakm yapacak uygulamalarla daha salkl ve homojen bir cilde sahip olmak mümkündür.Leke tedavisinde kimyasal peelingle daha lekesiz, daha genç, anti-aging etkili görünüm salanr.

Ana Sayfaya Git