Güneş lekelerinden kurtulmak artık çok kolay

Açık tenli kişilerde güneş lekelerinin daha fazla görülebildiğini belirten uzmanlar, lazer tedavisiyle bu lekelerden kurtulmanın ise mümkün olduğunu söyledi.

Haberler 25.09.2017 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kiilerin günee çkmadan önce kendilerini korumaya almas gerektii belirten Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzman Op. Dr. Ufuk Aydn, yüz, srt, omuz ve boyun bölgesinin en fazla gün ndan etkilenen bölgeler olduunu söyledi. Aydn, Uzun süreli güne nlarna korumasz maruz kalmak ciltte tamir edilmesi zor kalc lekelere davetiye çkarmaktadr. Cilt lekelerinin olumasn önleyebilmek ilk öncelikle sebebin tespit edilmesi gerekir. Her eyden önce kii, doru günelenmeyi bilmeli ve yüksek koruyucu faktörlü kremleri her mevsim kullanmay alkanlk haline getirmelidir. Doru günelenmek dediimiz olay ise, güne nlarnn en etkili olduu 11.00-16.00 saatleri arasnda günelenmemek ve deniz ile havuza girmemektir. Bu saat aralnda güne nlar deride en büyük hasar oluturur. Bu ilerleyen yalarda kanser, çabuk yalanma ve deiik deri hastalklarna sebep olabilir dedi.

GÜNE LEKELER

Leke tedavisi sürecinde lekenin türüne göre farkl tedavi alternatifleri olduunu, bu tedavilerin tek tek veya kombine edilerek de uygulandn aktaran Op. Dr. Ufuk Aydn, Temel bileenleri meyve asitlerinden oluan yüzeysel kimyasal peeling, açk tenli kiilerde ve yüzeysel güne lekelerinde etkilidir. Leke tedavisinde bir dier yöntem Qswitch ND-YaG lazerdir. Lazerle cilt leke tedavisinde açk tenli kiilerin koyu renkli güne lekelerinde Qswitch ND-YaG lazer etkilidir. Koyu cilt rengi olanlar kiilerde leke tedavisi için lazer kullanlacaksa daha dikkatli olunmas gerekir. Leke tedavisi için Salk Bakanl onayl özel mezoterapi solüsyonlar da vardr. Leke mezoterapisi ile lekelerin hafiflemesi, hücre yenilenmesi ve cilt alt dolamn artmasn hedeflenir. Baz vakalarda ise PRP ve mezoterapi solüsyonlar ile lazer tedavisi birlikte uygulandnda çok daha baarl sonuçlar alnabilir diye konutu.

Ana Sayfaya Git