Halk sağlığı uzmanından "makyaj ve sakal tıraşı" için virüs riski uyarısı

Prof. Dr. Galip Ekuklu, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde uzun aradan sonra 11 Mayıs'ta açılacak berber, kuaför ve güzellik salonlarının işletmecileri ve çalışanlarına tavsiyelerde bulundu.

Haberler 11.05.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Ekuklu, Türkiyede baz sektör ve i yerlerinde kstlamalarn gevetildiini, fakat sosyal mesafe kural ve maske takmann virüsle mücadelede hala çok önemli olduunu söyledi.

Yaklak 45 gün aradan sonra berber, kuaför ve güzellik salonlarnn 11 Mays Pazartesi günü açlacan anmsatan Ekuklu, bu mekanlardaki vatandalarn ve çalanlarn virüsten korunmak için yakn temastan kaçnmalarn ve maske takmalarn istedi.

HEM çALIAN HEM MÜTER MASKE TAKMALI

Berber ve kuaför salonlarnn koronavirüsten korunmak için baz önlemler almas gerektiini vurgulayan Ekuklu, unlar kaydetti:

çeride fazla insan bulunmamal ve fiziksel mesafe 1,5 metre olmal. Hem çalan hem müteri maske takmal. Havalandrma sistemleri içerideki havay emecek ekilde olmal, temiz hava vermeli. En önemli konu da makyaj ve sakal tra yakn temas gerektirdii için yaplmamal. Berberlerin kulland malzemeler sürekli dezenfekte edilmeli. Maske ve havlular tek kullanmlk olmal. Berberde koltuklar arasndaki mesafe kuralna uyulmal.

Ekuklu, berber ve kuaför salonlarnn baz önlemler aldn, bu önlemlerin asla gevetilmemesi gerektiinin altn çizdi. Koronavirüsle mücadelenin devam ettiini belirten Prof. Dr. Ekuklu, Sosyal mesafe ve hijyen kurallarna uyulmamas durumunda çok daha büyük risklerle kar karya kalnabilir. uyarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git