Hamile kadın yolda doğum yaptı

Siirt'te hastaneye yetiştirilmeye çalışılan kadının doğumu, başhekim ile doktor tarafından yol kenarında gerçekleştirildi.

Haberler 04.06.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte doum için hastaneye yetitirilmeye çallan kadn, yolda doum yapt.

Alnan bilgiye göre, Baykan ilçesinde doum sanclar artan 24 yandaki Nuray Yldz, ei, otomobille Siirt Devlet Hastanesine götürmek istedi.

Yldzn yolda sanclarnn daha da artmas üzerine yaknlar, Siirt Devlet Hastanesinden kadn doum uzman Ahmet Yldzbakan arayarak durumu bildirdi.

Bunun üzerine bahekim eyda Kayhan ile, Nuray Yldz ve einin bulunduu yere ulaan Yldzbakan, doumun balamas üzerine Yldza müdahale etti.

Doumun gerçekletirilmesinin ardndan anne ve bebei Siirt Devlet Hastanesine götürüldü.

YOLDA DOUM GERçEKLETRLD

Bu srada bahekim Kayhann talimatyla, anne ve bebei için hastanede gereken hazrlklar yapld. Yldz ve bebei, Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Servisine alnd.

Bahekim Kayhan, anne ve bebein hastaneye, takip amaçl yatrldn dile getirdi.

Kayhan, Anne ve çocuk, bizim için çok önemliydi ve çok ükür ikisinin de salk durumu iyi. Hastalarmzn her zaman yanndayz. Devletimizin verdii imkanlarla da her zaman her yere komaya hazrz. diye konutu.

Uzman doktor Yldzbakan ise yola çkarken 112 acil servis ekiplerini de arayp söz konusu mevkiye yönlendirdiklerini belirterek, Doum yol kenarnda yapld. Hastaya hemen ilk müdahaleyi yaptk. Hastann salkl bir doum yapmasn saladk. Anne ve bebein durumu iyi. diye konutu.

Ana Sayfaya Git