Hamileler Yaz Dönemlerinde Yağdan ve Tuzdan Uzak Durun

Hamileliği sıcak günlere denk gelen anne adayları özellikle halsizlik, uykusuzluk, vücut ısının artışına bağlı ödem, sıcak basmaları, alerjik problemler, nefes darlığı gibi sorunlar yaşayabiliyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Canan Yılmaz, gebeliğin yaz döneminde artan bu şikayetlere karşı beslenmenin önemine dikkat çekti

Haberler 07.07.2017 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hamilelii scak günlere denk gelen anne adaylar özellikle halsizlik, uykusuzluk, vücut snn artna bal ödem, scak basmalar, alerjik problemler, nefes darl gibi sorunlar yaayabiliyor Kadn Hastalklar ve Doum Uzman Canan Ylmaz, gebeliin yaz döneminde artan bu ikayetlere kar beslenmenin önemine dikkat çekti

Yaz aylarna girilmesiyle beraber tatil yapmak, günelenmek, havuza girmek isteyen anne adaylarn uzmanlar dikkatli olmalar konusunda uyaryor. Kadn Hastalklar ve Doum Uzman Canan Ylmaz, gebeliin ilk aylarndaki yaz hamilelerinin ikayetlerinde artlarn olduunu gözlemlendiini belirterek bu sorunlara kar bir takm önlemler alnmas gerektiini ifade etti. Yaz hamilelerinin en çok halsizlik, uykusuzluk, vücut snn artna bal ödem, scak basmalar, alerjik problemler, nefes darl gibi ikayetlerinin bu dönemde arttn belirten Ylmaz, anne adaylarnn beslenmeye, sv tüketimine, hijyenik koullara ve güne nlarna dikkat etmeleri gerektiini vurgulad.

Beslenmeye dikkat

Gebeliin ilk aylarndaki yaz hamilelerinin beslenmeye oldukça dikkat etmesi gerektiini belirten Kadn Hastalklar ve Doum Uzman Canan Ylmaz , Yal ve tuzlu yiyeceklerden, scaklk nedeniyle istenmeyen bakterilerin üreyebilmesi sebebiyle az pimi ya da buzdolabnda bekletilmeyen yiyeceklerden uzak durulmasn öneriyorum. Ayrca her mevsimde olduu gibi scak yaz günlerinde de bol sv tüketimi önem tayor. Terleme nedeniyle vücutta sv ve mineral kayb olur, o nedenledir ki yaz aylarnda sv-su tüketimi ihmal edilmemeli. Günlük olmas gereken sv tüketimi en az 2,5-3 litre olarak önerilir.dedi.

Baz enfeksiyonlar ciddi sorunlara neden olabilir

Anne adaylarnn spor yaparken nelere dikkat etmesi gerektii konusunda açklamalar yapan Ylmaz unlar söyledi: Yaz aylarnda gebeler için yürüyü ve yüzme en iyi yaplabilecek sporlar arasnda yer alr. Bu sporlarla vücuttaki kaslar çaltrld gibi psikolojik bir rahatlamada salanr. Yüzülecek deniz ve havuzun hijyenik koullarna dikkat edilmeli. çünkü baz genital enfeksiyonlar su kesesinin erken yrtlmasna ve erken douma neden olabilir. Ayn zamanda yaz aylarnda günee dikkat edilmelidir. Güne nlarnn dik geldii 11:00-15:00 saatleri arasnda dar çklacaksa apka ve 50 faktör korumal güne koruyucu krem kullanlmas önerilir. Günein zararl etkilerinden kaçnrken, yararlarndan faydalanmak gerekir. Cilt aracl ile alna güne nlar D vitamini sentezlenmesini, kalsiyum ve minerallerin vücut tarafnda emilmesini salar. Bu sayede kemik ve iskelet sistemi desteklenmi olur.

Seyahat edecek anne adaylarna öneriler

Gebelik döneminin yaz aylarna denk gelmesinin salkl ilerleyen bir gebelikte tatil planlamasnda bir saknca dourmadn belirten Kadn Hastalklar ve Doum Uzman Canan Ylmaz, Seyahat ederken dikkat edilmesi gerek husus; araç ile uzun yol yolculuklarnda dolam sisteminin olumsuz etkilenmesi ihtimaline kar iki saat süre ile mola vererek yürümek. Uçak yolculuklarnda önce muayene olmalar önerilir. Gebelik ile ilgili bir skntnz yoksa seyahat engeliniz de olmaz. eklinde konutu.

EmseyHospital Hakknda

Dünya standartlarnda kaliteli salk hizmetini multidisipliner hasta bakm yaklamyla buluturan EmseyHospital, 2012 ylndan bu yana alannda uzman hekimleri ve tecrübeli salk profesyonelleri ile hizmet vermektedir. Uluslararas JCI Akreditasyon (JointCommission International) belgesine sahip olan hastane, salk turizmiyle de dikkat çekmektedir. Hasta güvenlii odakl dizayn edilmi 33 bin m kapal alan üzerine kurulu hastane kompleksinin içinde; 254 yatak kapasitesi, 9 ameliyathane, normal doum salonu, suda doum odas, tam donanml ileri teknoloji tan ve tedavi üniteleri bulunmaktadr.

Ana Sayfaya Git