Hangi ağrıya ne iyi geliyor

Dr. Fevzi Özgönül, havucun son yıllarda erken bunama, alzheimer, kalp krizi, kronik baş ağrılarına iyi geldiğini belirtti.

Haberler 22.02.2020 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dr.Fevzi Özgönül, demir deposu olarak bilinen spanan A, B, C, E vitaminleri, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve protein açsndan zengin bir sebze içerdiini ve bu nedenle spanan vücudun direncini arttrdn belirterek, ,2Özellikle bahar aylarnda nükseden hastalklara kar vücudu korur. Kemik ve dileri de güçlendirir. Di çürümelerine kar koruyucudur dedi.

Sindirime taze Fasulye

Taze fasulyenin ise özellikle mevsiminde haftada 2 defa, tüketilmesi gerektiini hatrlatan Dr. Fevzi Özgönül, Kalorisi düük, ya bakmndan fakir bir sebze olsa da bol lifli yaps sebebiyle dier gdalarn sindirimine yardmc olduu ve sindirim sisteminin daha rahat çalmasn salad için ayrca kötü kolesterolün barsaktan emilimini engelledii için yararl bir yiyecektir diye konutu.

Ülsere Biberiye

Dr. Fevzi Özgönül, Biberiyenin baklk sisteminin güçlendirilmesinde, mide ülserinde, hazmszlk ve sindirim sisteminin yava çalt kabzlk gibi durumlarda, migren tipi ba arlarnda faydal olabilir. Hatta biberiye ya kas ve eklem arlarn hafifletmekte kullanlabilir dedi.

Kolesterole sarmsak

Taze sarmsan mevsimsel salgn hastalklarda koruyucu olarak, tansiyon ve kolesterol düürücü olarak, kan sulandrc ve baklk sistemini güçlendirici olarak kullanldn dile getiren Dr. Fevzi Özgönül, daha sonra unlar kaydetti;

Ba arsna Havuç

Havuç salatalarda, her türlü et ve sebze yemeklerinde kullanlmaldr. Unutkanla kar kullanm yaygndr. Son yllarda erken bunama, Alzheimer, kalp krizi, kronik ba arlarnda, deri ve akcier kanserine kar kullanlmaya balanmtr.

Ana Sayfaya Git