Hani Devlet Hastanesi bünyesinde hemodiyaliz ünitesi kuruldu

Diyarbakır’ın Hani İlçe Devlet Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan 4 cihazlı 4 hasta kapasiteli yoğun bakım, hemodiyaliz ünitesi açıldı.

Haberler 25.02.2018 - 12:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hani ilçesinde kronik böbrek yetmezlii sebebiyle diyalize girmek zorunda olan ve tedavileri için Lice Devlet Hastanesi ile Diyarbakr Devlet Hastanesine gitmek zorunda kalan hastalar artk bu zahmetli durumdan kurtuluyor. Hani Devlet Hastanesine diyaliz ünitesi kurulmas için çalmalar tamamland. Diyaliz ünitesini oluturan yatak ve tbb dier malzemelerin daha önce hastaneye geldii, gelen 4 adet diyaliz cihazlarnn da ünite bölümünde monte edilerek hastalarn hizmetine girerek hastalara hizmet vermeye balad. Diyaliz Ünitesinde 1 doktor ve 3 hemire ünite biriminde yeni görevlerine balad.

DYALZ MERKEZ KURULDU

Hani Devlet Hastanesinde bir dizi incelemelerde bulunan Hani ilçe Kaymakam ve Belediye Bakan aban Arda Yazc, konu ile ilgili yapt açklamada, diyaliz ünitesinin hizmete açlmasyla hastanede yaanan bir eksikliin daha giderildiini söyledi. Ünitede bir doktor ve 3 hemirenin görev yapacan anlatan Kaymakam Yazc, hastalara ilk etapta Hani Belediyesince bir araç tahsis edildiini, hastalarn nakil ilemlerinde hizmet verdiini bildirdi.

Hani ilçe Kaymakam ve Belediye Bakan aban Arda Yazc, hastane bünyesinde hizmete açlan hemodiyaliz ünitesi sayesinde hastalarn baka bir bölgeye gitmek zorunda kalmayacaklarn söyledi. Kaymakam Yazc, Hanide diyaliz hastalarmza çevre il ve ilçelerde tedavi uygulanmaktayd. lçe devlet hastanesine kurulan hemodiyaliz ünitesi sayesinde hasta ve yaknlar yaadklar zorluklardan kurtuldu diye konutu.

Daha sonra hastane acil servisine geçen Kaymakam Yazc, burada hastalar ziyaret ederek sorunlarn dinledi. Vatandalar, hastaneye kazandrlan diyaliz ünitesi ve dier salk hizmetleri için kendilerini yalnz brakmayan Kaymakam Yazcya ve salk çalanlarna teekkür etti.

çOCUKLARI UNUTMADI

Yatan hastalar ziyaret ederek geçmi olsun dileinde bulunan Kaymakam Yazc hasta ve hasta yakn çocuklara da oyuncak datt. Yatan hastalar hakknda bilgiler de alan Kaymakam, Yazc, lçemizdeki devlet hastanesini her frsatta ziyaret ederek, hastane yetkililerinden gerekli bilgileri alyoruz. Varsa hastanemizin bir eksii çalma arkadalarmzla birlikte gidermeye çalyoruz. nsanlarmzn sal bizler çok önemli. Devletimiz, vatandalarmzn güzel ve salkl yaamas için vardr. Devletimiz bizlerden vatandalarmza en iyi hizmeti sunmay öncelikli olarak talep etmektedir diye konutu.

Ana Sayfaya Git