Hani'ye diyaliz müjdesi

Hani Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Başkan vekili Yazıcı, Hani ilçesi için sağlık yönünde önemli bir müjde verdi. İlçe Devlet hastanesi'ne "diyaliz ünitesi" kurulacağını müjdeledi.

Haberler 26.01.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir süre önce çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gerei Hani Belediyene Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam aban Arda Yazc, sosyal hizmetler alanndaki hamleleriyle kendinden söz etmeye balad. lçede, salk yönünde büyük sknt yaanan ve bir çak hastann maduriyet yaad Diyaliz ünitesini, lçe Devlet hastanesine kuraca müjdesini verdi.

MADURUYET SON BULACAK

Yazl açklama yapan Kaymakam Yazc, ilçede diyaliz merkezi kurulmas için Salk Bakanl ile yaplan görümelerin tamamlandn müjdeledi. Kurulacak merkezde 4 diyaliz ünitesi ile 25 hastann tedavi görebileceini açklamasnda belirten Yazc, lçede kurulacak bu diyaliz merkezi ile vatandalarmz baka yerlere gitmek zorunda kalmayacak. Maduriyetlere sona erecek. Kendi ilçelerinde, evlerinin kaplarnn önünde, bu hizmeti alacaklar. lçe Devlet hastanesinde çocuk uzman doktoru görevine balad. Kadn doum uzman da yaknda göreve balayacak. dedi.

LçEDE YEN PROJELER VAR

lçe Devlet Hastanesi Bahekimi Nurettin Görmez ise, eksikliklerin giderilmesi için çalmalarn devam ettiini söyledi. Görmez, Bakanvekili Yazcnn talimatyla belediye tarafndan hastaneye çocuk park, oturma alanlar, deprem toplanma alan ve çevre düzenlemesi yaplacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git