Hasta Çocuğunuzu Okula Göndermeyin

Kış aylarına ayak bastığımız bu günlerde havaların giderek soğuması ve güneşin etkisinin azalması hastalıkları da beraberinde getiriyor. Özellikle çocukların toplu olarak kullandığı mekanlarda bakterilerin ve virüslerin yayılma oranı oldukça fazla. Kış aylarında çocuklarda en sık rastlanan hastalık belirtilerine dikkat!

Haberler 13.01.2018 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek ate, öksürük, hrlt gibi ikayetler genellikle solunum hastalklarnn habercisi oluyor. Önemsenmedii takdirde, eer çocuunuzun alerjik bir bünyesi varsa, bronit ataklarna ve kulak iltihaplarna dahi sebep olabiliyor. çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Ramazan Yüksel Gürsel k aylarnda çocuklar ile ilgili gelen ikayetlerin çounun üst solunum enfeksiyonu ile ilgili olduunu belirtti.

çOCUUNUZ HASTA OLURSA

çocuklar günün büyük ksmn okulda geçiriyor. Enfeksiyonun bir numaral dostu ise hijyen eksiklii olan ortamlar. Okul ortamnda yaylan enfeksiyonlara kar hijyenin öneminden bahseden Gürsel, Kalabalk ortamlarda hijyen pek mümkün olmuyor. Bu yüzden alama oldukça önemli. Grip as ile hastalklardan korunmak etkili bir yöntem. Ayrca snf ortamnn sk sk havalandrlmas gerekiyor. çocuklara öksürürken, haprrken azlarn elleri ile deil kollar ile kapatmas gerektii öretilmeli diyerek k aylarnda bulac hastalklardan korunmann püf noktalarna deindi.

OKULA GÖNDERMEYNZ

çocuun hem çevresi hem de kendi sal için hastalk dönemlerinde okula gitmemesi gerektiini belirten Uzm. Dr. Ramazan Yüksel Gürsel Aileler çocuklarn bu dönemde okula göndermemeli. Bu durum dier çocuklar için de risk tekil ediyor. Hastalk tamamen düzeldikten sonra eitime devam edilmeli diyerek hastaln bulama aamasnda önlem alnmas gerektiini ve ancak bu ekilde korunabileceimize dikkat çekiyor.

SALGIN HASTALIKLAR NEDEN

Özellikle k aylarnda, hastalk ve salgndan korunmann bir dier yolu ise beslenmeden geçiyor. Beslenme konusunda ailelere önerilerde bulunan Emsey Hospital çocuk Sal ve Hastalklar hekimi Uzm. Dr. Ramazan Yüksel Gürsel K aylarnda vitamin ve mineral yönünden zengin sebze, meyve tüketilmeye özen göstermeli ve bol sv tüketilmesine dikkat edilmeli . Ya, karbonhidrat ve proteinlerin dengeli bir ekilde alnarak vücut direncinin salam tutulmas gerekiyor diyerek aileleri uyard.

Ana Sayfaya Git