Hastalıktan korunmak için...

Üst solunum yolu enfeksiyonları genellikle bulaşıcı olduğundan etkileşimin fazla olduğu ortamlarda yakın temastan kaçınmak gerekiyor. Bununla birlikte, hem korunma hem de hastalıktan hızlı kurtulabilme adına alınabilecek basit önlemler şöyle sıralanıyor:

Haberler 25.03.2017 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

* El hijyenine dikkat edin: En iyi koruma el ykamadr. Herhangi bir ey yemeden önce ve sonra. tuvalete girdikten sonra, öksürdükten veya haprdktan sonra ellerinizi mutlaka su ve sabunla ykayn.

* Öksürürken aznz kapatn: Öksürük ve haprma sonrasnda mikroplar kolayca havaya bulaaca için mutlaka aznz elinizle kapatn. Sonrasnda da ellerinizi ykamay unutmayn.

* Beslenmenize dikkat edin: Günlük beslenmenizde taze meyve ve sebzelere daha fazla yer verin ve bol miktard sv almaya çaln. Burundan, azdan ve ellerden gelen mikroplar bakalarna kolayca geçebilecei için bakalaryla yiyecek veya içecek paylamayn.

* Dinlenin ve egzersiz yapn: Baz aratrmalar aktif bir sosyal yaam tarznn stres hormonlarn azalttn ve olas enfeksiyonlar önlemeye yardmc olabileceini gösteriyor. Bu nedenle salkl kalmak düzenli egzersiz yapmaya çaln ve dinlenin. Yeterli uykunun fiziksel ve duygusal gücü artrd gibi baklk sistemini de güçlendirdiini unutmayn.

Ana Sayfaya Git